Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση ΠΟΕΥΠΣ με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών: Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να δρομολογηθούν θέματα που απασχολούν το
προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία εκκρεμούν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, όπου υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση των παρακάτω θεμάτων.

Θεσμοθέτηση μονίμου Επιδόματος Αντιπυρικής Περιόδου (Δασικό Επίδομα) & αποζημίωση των συσσωρευμένων ωρών υπερεργασίας (Δεδουλευμένα Ρεπό) του Πυροσβεστικού Προσωπικού.
Αναπτύχθηκε ο ιδιαίτερος τρόπος λειτουργίας του Σώματος, οι ειδικές συνθήκες εργασίας (επιφυλακές και ημέρες αυξημένης ετοιμότητας κ.λ.π.) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο.
Ο Υφυπουργός μας ανέφερε ότι θα μπορούσε να μελετηθεί για τους πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, ένα επίδομα σε ετήσια βάση που να υποσημειώνει κατά κάποιο τρόπο την υπερεργασία του Πυροσβεστικού Προσωπικού το οποίο μπορεί να έχει σχέση με τις ιδιαιτερότητες κάθε έτους.
Ανάπτυξη των μισθολογικών κλιμακίων του άρθρου 126 του Ν.4472/2017 για πάνω από 32 έτη Υπηρεσίας.

Ο Υφυπουργός θεώρησε ότι έχει λογική βάση το αίτημά μας έτσι ώστε να το εξετάσει, καθώς  θα μπορούσε να απολέσει κίνητρο παραμονής των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στο Σώμα.
Η αποκατάσταση των μειώσεων των μισθών συνεπεία του Ν.4575/2018 για τις οποίες δόθηκαν μόνο αναδρομικά ποσά, να συμπεριληφθούν και στο νέο Μισθολόγιο του Ν.4472/2017.
Ο Υφυπουργός θεωρεί ότι το εν λόγω θέμα είναι άμεσα  συνυφασμένο με το αποτέλεσμα της απόφασης του ΣΤΕ και θα εξεταστεί σε σχέση με αυτή.
Να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική υπηρεσία (Στρατός και  έτη σπουδών όπου προβλέπεται) στις μισθολογικές ωριμάνσεις για τους καταταγέντες μετά την ψήφιση του ν.4472/2017.
Για το θέμα αυτό ήταν επιφυλακτικός, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να  επανεξεταστεί στο μέλλον σε σχέση με την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.
Επίσπευση των αιτήσεων αναγνώρισης συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας στο πρώην ΓΛΚ.
Το θέμα αυτό μας είπε ότι, αν και δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, θα κάνει τις απαιτούμενες επαφές με το Υπουργείο Εργασίας έτσι ώστε να το δρομολογήσει, καθώς η επίσπευση αυτή θα έχει  όφελος και για την Ελληνική Οικονομία.
Τακτοποίηση εκκρεμούς Π.Δ., περί αναμόρφωσης των Οδοιπορικών των ΕΔ. και Σ.Α..
Έδειξε κατανόηση για το θέμα, αφού αναπτύξαμε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούμε τις εκτός έδρας υπηρεσίες μας, για τις οποίες χρήζει η αποδέσμευση της χιλιομετρικής απόστασης από τις εκτός έδρας μετακινήσεις (όπως είναι και το υφιστάμενο καθεστώς) και θα έρθει σε επικοινωνία με τον Γ.Γ.Π.Π. και τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπερεσιακούς Παράγοντες, προκειμένου να δρομολογηθεί  το σχετικό  Π.Δ. που είναι σε εκκρεμότητα λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις που του αναπτύξαμε.
Για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, δήλωσε ότι πρόθεση είναι να μειωθεί μέσα στο 2020, χωρίς να προσδιορίσει το ποσοστό ούτε την ακριβή ημερομηνία, καθόσον έχει σχέση με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της χώρας και για την ειδική εισφορά υπέρ της ανεργίας δήλωσε ότι θα μελετηθεί το θέμα.
Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις επαφές και το επόμενο χρονικό διάστημα για την καλυτέρευση των συνθηκών του Έλληνα Πυροσβέστη.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια