Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ειδικός Φρουρός ξεγέννησε γυναίκα πρόσφυγα


Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών συγχαίρει τον Γιώργο Μυστρίδη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ


 
Απόστολος Τάτσιος προς Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.



ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ "ΗΡΩΑΣ " Υποκλινόμαστε για 2η φορά στις ηρωικές πράξεις του Ειδικού Φρουρού ΜΥΣΤΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ !! Ξεγέννησε γυναίκα πρόσφυγα, συριακής καταγωγής !!

 

 

Ελπίζουμε να μην γίνει ξανά ερώτηση στη Βουλή και κατηγορηθεί ο Ειδικός Φρουρός για το ότι δεν είχε άδεια μαιευτήρα!.........

 

Πριν μερικά χρόνια ο Ειδικος Φρουρός Γιώργος Μυστρίδης είχε έρθει στην Αθήνα αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά την διάπραξη ένοπλης ληστείας και ενώ ο ίδιος δέχθηκε τις σφαίρες τους. Εξαιτιας μάλιστα εκείνης της ενέργειάς του, είχε βραβευθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Ταξης και νυν Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 

Τώρα ο Μυστρίδης έγινε ήρωας για δεύτερη φορά. Και κυριολεκτούμε σε αυτό. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται για ένα τρίμηνο στην Χίο, υπηρετώντας στο νησί εκτάκτως με απόσπαση εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην ανάγκη να αυξήσει τους άνδρες της σε όλο το Βορειανατολικό Αιγαίο.

 

Εκεί γνώρισε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις παρά μόνο από τις… ταινίες, αναγκάστηκε ελλείψει γιατρού εκείνη τη στιγμή να ξεγεννήσει με επιτυχία μια γυναίκα πρόσφυγα .

 


Τα λόγια του μας συγκλονίζουν!

 

«Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει! Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπιζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν».

 

Ωστόσο η περιπέτεια του δεν σταμάτησε εκεί. «Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει… κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει γλαφυρά την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης, που έρχεται για δεύτερη φορά στον αφρό της επικαιρότητας για ενέργεια που κάνει με αυταπάρνηση!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια