Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Θεσσαλονίκης: Στο έλεος του Θεού οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ στη Μυτιλήνη


Ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Για πολλοστή φορά, ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα μετατρέπεται σε αστυνομικό, στοχοποιώντας τους συναδέλφους των διμοιριών. Από χθες, εκτός των
μόνιμων δυνάμεων που διαθέτει η ΔΑΕΘ στη Μυτιλήνη, στάλθηκαν εσπευσμένα επιπλέον διμοιρίες για να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
Δυστυχώς, αυτή η συνεχής μετακίνηση δυνάμεων γίνεται άτακτα, χωρίς κανένα σχεδιασμό και συντονισμό, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.
Ειδικότερα, μια διμοιρία της ΥΑΤ Θεσσαλονίκης ανέλαβε υπηρεσία την 24-2-2020 στις 14.00 και αποδεσμεύτηκε στις 11.30 το πρωί της επόμενης. Εντός ολίγων ωρών, και συγκεκριμένα στις 21.00 της 25-2-2020, ανέλαβε εκ νέου υπηρεσία, αποδεσμεύτηκε στις 23.00 της ιδίας ημέρας και επανήλθε σήμερα 26-2-2020 στις 05.00.
Οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί, από τις 10:30, εμπλέκονται σε σφοδρά επεισόδια με τους κατοίκους του νησιού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνόλου της διμοιρίας και σοβαρότατες φθορές στο υπηρεσιακό όχημα. Όπως μας αναφέρθηκε, επιθέσεις σημειώθηκαν κατά της διμοιρίας από άτομα που αποπειράθηκαν να παρασύρουν με οχήματα τους συναδέλφους μας.
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες Αστυνομικοί από τις υπόλοιπες διμοιρίες της ΔΑΕΘ που έχουν μεταβεί στο νησί, οι οποίοι που εργάζονται αδιάκοπα 16 και πλέον ώρες.
Παρά την πρωτοφανή ένταση των επεισοδίων, δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από τους αρμόδιους. Γι’ ακόμη μια φορά, οι Αστυνομικοί καλούνται να διαχειριστούν ένα μαινόμενο πλήθος, με χαρακτηριστική την απουσία της τοπικής διοίκησης την οποία η Πολιτεία προσφάτως έκρινε άξια να συνεχίσει το έργο της.
Σε μία επιχείρηση τέτοιας κλίμακας, η Διοίκηση οφείλει να προβλέπει τις ανάγκες του προσωπικού και να του παρέχει τα απαραίτητα για την ασφαλή εκτέλεση του έργου του. Η Ένωσή μας έχει σωρεία καταγγελιών από μέλη της, τα οποία παρουσιάζουν με τα μελανότερα χρώματα, τόσο την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, όσο και την υπηρεσιακή εγκατάλειψή τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, πριν γίνουμε μάρτυρες χειρότερων εικόνων. Τέλος, ζητάμε να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όλοι αυτοί που με τους ερασιτεχνισμούς τους οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.
Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια