Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Αρειο Πάγο η εισαγγελέας Ψαρουδάκη, αλλάζει χέρια η Οικονομική Εισαγγελία

Μια προαγωγή οδηγεί – κατά πάσα πιθανότητα- σε αλλαγή φρουράς στην Οικονομική Εισαγγελία.
Η απόφαση του 11μελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου (ΑΔΣ) με την οποία
προήχθη στο βαθμό της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , η Μαριάννα Ψαρουδάκη σηματοδοτεί πιθανότατα και την ολοκλήρωση της θητείας της καθώς η εισαγγελέας που εδώ και τρία χρόνια είναι επικεφαλής της νευραλγικής εισαγγελίας, επιλέχθηκε από τους συναδέλφους της να καλύψει τη θέση του αποβιώσαντος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αντώνη Λιόγα.
Εφόσον παρέλθει άκαρπο το διάστημα που εκ του νόμου προβλέπεται για τυχόν ενστάσεις, η κ.Ψαρουδάκη θα αποχωρήσει από την Οικονομική Εισαγγελία και το ΑΔΣ θα ορίσει τον διάδοχό της. Εκτός κι αν επιλεγεί τροποποίηση του νόμου , ώστε να μπορεί να παραμείνει στη θέση της ως αντεισαγγελέας ΑΠ, κάτι πάντως που δεν φαντάζει πιθανό.
Καυτές υποθέσεις
Η κ. Ψαρουδάκη κάθισε το καλοκαίρι του 2017 σε αυτή την «ηλεκτρική» καρέκλα και όλο αυτό το διάστημα χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις χωρίς κανένας να της προσάψει το παραμικρό. Η 61χρονη εισαγγελική λειτουργός «που δεν αρέσκεται στους υψηλούς τόνους» όπως λένε όσοι την γνωρίζουν δουλεύει αθόρυβα κι αποτελεσματικά. Οργανωτική αλλά όχι συγκεντρωτική συνεργάζεται άψογα με τους επίκουρους της χειριζόμενη δικογραφίες «φωτιά»! Όπως η κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, την οποία ανέλαβε η κ. Ψαρουδάκη μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Η έρευνα διατάχθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στα οποία περιέχονταν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.
Σε αυτή ο αντιστράτηγος Ε.Α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων.
Δάνεια
Υπό την εποπτεία της επίσης διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για τα δάνεια της Marfin επί Ανδρέα Βγενόπουλου καθώς και για τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens, ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, περί εκτεταμένης ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Με παραγγελία της δε ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη σε συνολικά 115 πρόσωπα για τα δάνεια που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2011.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια