Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το τρισάγιο για τους Πεσόντες Αστυνομικούς από την Ένωση Άρτας

Ανακοίνωση των Αστυνομικών Άρτας: Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους καθιερώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα
υπηρεσίας Αστυνομικών. Με πρωτοβουλία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, για πρώτη φορά, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, η οποία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, στο μνημείο πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών που βρίσκεται στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γκόκας Χρήστος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης Χρήστος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αντισυνταγματάρχης κ. Πέτρος Κουλέτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Βασιλείου, εκπρόσωπος της Π.Υ. Άρτας Ανθυποπυραγός κ. Νάκας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Άρτας κ. Ναστούλης Αναστάσιος, καθώς και πλήθος συναδέλφων και αποστράτων.


Εν συνεχεία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία του Προέδρου της Ένωσης, οι οποίος αφού ευχαρίστησε τον Αντιστράτηγο ε.α. Ντζιμάνη Φώτιο ο οποίος επί της θητείας του μερίμνησε για την δημιουργία του μνημείου, αλλά και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων για την υλοποίηση του, υπενθύμισε το ανεκπλήρωτο χρέος της Πολιτείας ως προς την θέσπιση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον μοναδικό πεσόντα της Δ.Α. Άρτας, τον αείμνηστο Αρχιφύλακα Δημήτριο Κοντό που έπεσε την 28 Δεκεμβρίου 2004 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
«Το μνημείο πεσόντων δεν αποτελεί  μόνο ένα σημείο κατάθεσης φόρου τιμής, αλλά ανεγέρθηκε για να υπενθυμίζει καθημερινά σε όλους μας τη θυσία του Έλληνα Αστυνομικού υπέρ της προστασίας του Πολίτη.
Χρέος όλων μας είναι να μη λησμονήσουμε ποτέ τους νεκρούς μας και να διδασκόμαστε από τις πράξεις τους. Αιωνία η μνήμη τους».

- Ο -

- Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος

ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια