Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συζήτηση χθες στη Βουλή για την ασφάλεια - Συμπεράσματα, ταυτότητες, αστυνομική βία και ο ... ΠΕΡΣΕΑΣ

Θα γινόταν κάποιος σοφότερος εάν παρακολουθούσε την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια μετά από την σχετική επερώτηση βουλευτών του
ΣΥΡΙΖΑ; Κι όμως ναι.

Κι αυτό γιατί, παρά τα ανεμολόγια και τους εκατέρωθεν αφορισμούς, πάντοτε μια συζήτηση, έστω κι αν διεξάγεται σε επίπεδο μονόλογων, εξάγει συμπέρασμα. Εξαιρούμε την παρουσία και το έρκος οδόντων του κ. Τζανακόπουλου, για το λόγο ότι οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Οπότε, απλώς προσπερνάμε την πλέον δεδηλωμένη απρέπεια. 

Στο bloko.gr έχουμε επισημάνει κατ΄επανάληψη -σε ότι αφορά στην αστυνομική αυθαιρεσία- ότι όταν αλλάζεις δόγμα αστυνόμευσης- ασφάλειας, ικανή κι αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί, πέραν του σχεδιασμού και η ψυχολογική προετοιμασία του προσωπικού. Έχουμε κάνει την σχετική αναγωγή- παραπομπή με την κορυφαία αντιπροσωπευτική περίπτωση Κορκονέα, οπότε - όπως έχουμε επισημάνει- η μετατροπή ενός καταπιεσμένου από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ σε επιτιθέμενο στην περίοδο Ν.Δ. χρειάζεται κόπο και συστηματική μέθοδο προκειμένου η μετάβαση να γίνει με δημιουργική ομαλότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Χρυσοχοΐδης, για όλες τις περιπτώσεις αναφοράς από τους εγκαλούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας κι επιβολής καθεστώτος αστυνομικού τρόμου, τις κατέρριψε, αποδεχόμενος δύο (Ομόνοια- Ζεφύρι), αλλά αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στην σκοτεινή ακόμα υπόθεση Ινδαρέ. Έμεινε στους πλημμελημματικούς τσιμεντόλιθους και στην προαγωγή του πνεύματος της Παιδείας γνωσιολογικά κοντάρια. Οι του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια υπέστησαν νόσο αλτσχάιμερ, όταν πλείστοι όσοι υπομνημάτισαν τα διαδραματισμένα επί ημερών τους σε ότι αφορά στη μέθοδο και στο οπλοστάσιο της καταστολής. Θυμίζουμε ότι επί ημερών τους βγήκαν οι "Αίαντες" στους δρόμους, με εντολή μάλιστα του ανθρώπου που λίγους μήνες πριν τους αναθεμάτιζε ως συνειρμικό προϊόν χουντικής προέλευσης.  

Σε ότι αφορά στα σχέδια αστυνόμευσης, εκεί ουδείς ομολογουμένως μπορούσε να τον αντικρούσει τον κ. Χρυσοχοΐδη, εκτός βέβαια της καταφυγής στην πολιτική υποκρισία και στον στρουθοκαμηλισμό  για τα πεπραγμένα στο τομέα αυτό επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Και κάποιος ή όποιος έκανε αναφορά στο αλήστου μνήμης αμνημόνευτο σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ, ακόμη νιώθει στην πλάτη του τις παλμικές δονήσεις από τα ασυγκράτητα χαχανητά των αστυνομικών.  

Στο τεχνικό σκέλος της υπόθεσης ωστόσο ανέκυψε καθαρό ζήτημα. Κι αυτό συνίσταται στο ζήτημα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε να αιωρείται σοβαρή υπόνοια και ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρή υπόθεση εργασίας. Στο όνομα της διαφάνειας ο κ. υπουργός οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τις τρεις επιστολές που κατά τα λεγόμενα του "πέταξε" αλλά δεσμεύτηκε να τις επαναφέρει. Και πρέπει πλέον να το κάνει ούτως ώστε η σοβαρή υπόθεση εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσλάβει βάση εκκλίνησης βάσιμων πλέον συναρτήσεων και θρωρήσεων. 



του Γιώργου Καραϊβάζ 


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια