Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δεκαπέντε υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Θήρας - Ερώτηση του ΚΚΕ

Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ
Στον Αερολιμένα της Θήρας το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπιζε προβλήματα με την άσχημη κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και με τους χώρους παραμονής και διαμονής των πυροσβεστών. Μεγάλος αριθμός από αυτούς διαβιεί στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα, διότι υπάρχουν δυσκολίες εξεύρεσης κατοικίας και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο.

                Το ΚΚΕ κατέθεσε την Ερώτηση 1999/19-11-2019 και την Επίκαιρη Ερώτηση 322/12/12/2019, σχετικά με τα προβλήματα του προσωπικού.

                Η κυβέρνηση στις απαντήσεις της αναγνώρισε ότι για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες για την Υγεία και την Ασφάλεια του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που υποχρεώνονται να ζουν και να εργάζονται επί 2,5 έτη, σε ετοιμόρροπες κτηριακές εγκαταστάσεις, είναι ευθύνη  της εταιρείας Fraport. Επίσης μετά τις παρεμβάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κατεδαφίστηκαν οι υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα μεταστεγάστηκε σε κοντέινερ.

                Η κυβέρνηση αντί να ασκήσει κάθε επιβαλλόμενο μέτρο, για την απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα, προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη, σε βάρος δεκαπέντε υπαλλήλων του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

1.            Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δεκαπέντε υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Θήρας;

2.            Τι πρόσθετα μέτρα σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για την βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας και διαμονής των πυροσβεστών στον Αερολιμένα Θήρας;

 
Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης