Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενισχύεται η ασφάλεια στις παραλίες

Αλλαγές στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, οι οποίες εντάσσονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας των λουομένων, αλλά και τις περαιτέρω θωράκισης του τουριστικού μας
προϊόντος, εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακωτιάκης.
Ήδη, όπως είπε, έχει κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, το οποίο και θα προωθηθεί προς έγκριση "το επόμενο διάστημα" στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Προεδρικό Διάταγμα "προβλέπει κατ' αρχάς ότι οι παραλίες, οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να καλυφθούν από ναυαγοσώστες", ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.
"Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι πολλές από αυτές τις λουτρικές εγκαταστάσεις δεν είχαν καν ναυαγοσώστη. Και σε αυτές τις παραλίες είχε παρατηρηθεί και η μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων" πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, "πλέον έχουμε στοιχεία ως Υπουργείο για να μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. Είμαστε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με τους Δήμους, έχοντας συμφωνήσει απόλυτα στην προώθηση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος".
Η ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες της χώρας προϋποθέτει ακόμα και αύξηση του εξοπλισμού και για τις ναυαγοσωστικές επιχειρήσεις.


Toυ Αντώνη Παντινάκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια