''Ταμείο αλληλοβοηθείας Π.Σ – Τι συμβαίνει;''


Κείμενο από τον υποψήφιο συνδυασμό της ΕΥΠΣΠΑ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(Υποψήφιος Συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

 

Ταμείο αλληλοβοηθείας Π.Σ – Τι συμβαίνει;

Συνάδελφοι,

Μετά την τελευταία ανακοίνωση μας γίναμε αποδέκτες πολλών καταγγελιών, ποικίλων θεμάτων, που μία εξ αυτών αφορά το ταμείο αλληλοβοήθειας του προσωπικού του Π.Σ.. Αμέσως ζητήσαμε στοιχεία από το ταμείο καθώς δεν έχει υπάρξει καμία ανάρτηση πρόσφατη για το ποιο είναι το χρηματικό διαθέσιμο του ταμείου.

Φαίνονται από τα στοιχεία συγκεκριμένα άτομα να έχουν γίνει δικαιούχοι, επανειλημμένα, πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών στην πλειοψηφία τους αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε θέσεις επιτελικές και στο Α.Π.Σ!!!

Ως παράδειγμα αναφέρουμε:

1. Κατώτερος αξιωματικός παντρεμένος με ένα παιδί έλαβε 600 ευρώ για λογοθεραπείες ενώ πυροσβέστης στην «πρώτη γραμμή του πυρός» της Αθήνας έγγαμος με τρία παιδιά, με ενοίκιο, ενώ τραυματίστηκε σε συμβάν, η αίτηση του απορρίφθηκε…

2. Υπάλληλος με νεοπλασία με αποδείξεις 8.000 ευρώ του εγκρίθηκε ποσό 700 ευρώ ενώ ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί στο Α.Π.Σ, στο γραφείο προσωπικού, φαίνεται να έχει πάρει τουλάχιστον δύο φορές το συνολικό ποσό που ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ.

3. Υπάλληλος με σοβαρά προβλήματα υγείας συγγενικού του προσώπου πρώτου βαθμού, είχε συνεχόμενες αρνητικές απαντήσεις ενώ πρόεδρος του ταμείου ελάμβανε κατά επανάληψη μεγάλα χρηματικά ποσά….

4. Αξιωματικός επίσης υπηρετών στο γραφείο προσωπικού έλαβε και αυτός μεγάλα χρηματικά ποσά…

5. Μέλος της επιτροπής του ταμείου, εκλεγμένος στην ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ έλαβε και αυτός μεγάλα χρηματικά ποσά…

Δεν λέμε κάποιος που έχει ανάγκη να μην λάβει το βοήθημα…

Ρωτάμε όμως… με ποια λογική ανώτερος αξιωματικός και ανώτατος αξιωματικός που ο μισθός του μπορεί να φθάσει σχεδόν τα 2.500 ευρώ, να λάβει βοήθημα σχεδόν 16.000 ευρώ ενώ πυροσβέστης των 1.000 ευρώ να μην λάβει καθόλου βοήθημα… Να απορρίπτεται η αίτησή του…

Αποδέκτες βοηθήματος είναι μερικοί γνωστοί μας όπως τμηματάρχες και διευθυντές του Α.Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ..

Δημιουργείται η εντύπωση ότι χωρίς ετήσιο έλεγχο από τα μέλη μέσω κοινοποίησης στοιχείων, νόμιμων, σε αυτά δίδονταν χιλιάδες ευρώ με ποσά μεγάλα σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς, αρκετοί από αυτούς επιτελικά στελέχη, ενώ το βοήθημα προς το κατώτερο προσωπικό έχει σημαντική διαφορά στο ύψος το χρημάτων.

Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, πυροσβέστης σε μάχιμο σταθμό τρίτεκνος , με άνεργη σύζυγο, με ενοίκιο και επίσης ακόμη ένας πυροσβέστης πολυτραυματίας και πολυχειρουργημένος με μηνιαίες αποδοχές, τελικές, 700 ευρώ να μην γίνονται δικαιούχοι βοηθήματος?

Ισχύουν όλα αυτά?

Είναι αλήθεια όλα αυτά?

Επειδή όλα αυτά αφορούν προσωπικά δεδομένα και ο νόμος είναι πολύ αυστηρός δεν θα δημοσιοποιήσουμε ονόματα και πληροφορίες γιατί δεν μας επιτρέπεται.

Οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν τα στοιχεία και αν πρέπει, να ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως ο εισαγγελέας διαφθοράς.

Συνάδελφοι δεν πρόκειται να δεχθούμε «παρέες»  να καπηλεύονται θεσμούς και διαδικασίες.

Δεν δεχόμαστε τους τραμπουκισμούς και τις ανακοινώσεις υποστηρικτών της διοίκησης που οδηγούν τον πυροσβέστη στον φόβο και την απαξίωση.

Μαζεύουμε ότι στοιχεία έχουμε και ότι πληροφορίες μας κοινοποιείτε και θα ζητήσουμε να τηρηθούν τα νόμιμα…

Εάν χρειαστεί, όπως έγινε και στην περίπτωση του υπουργείου πολιτισμού όπου παραπέμφθηκαν 17 μέλη της επιτροπής  του ταμείου τους για κακουργηματικές πράξεις, θα ενημερώσουμε άμεσα τη δικαιοσύνη.

Είναι απαράδεκτο εκπρόσωποι των εργαζομένων να εκθειάζουν  διοικούντες και να βγάζουν ανακοινώσεις για συνδικαλιστές που καταγγέλλουν παρατυπίες και προσβολές για τον εργαζόμενο.

ΟΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ.
 

Επικεφαλής Συνδυασμού

 Ιωάννης Δ. Τσιλίκας

          Πυρ/μος

 http://anexartitoipyrosvestes.blogspot.com