Πάτρα: Σήμερα κρίνεται η τύχη του 40χρονου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που κατηγορείται για τη δολοφονία στο Σούλι

Για σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, προσδιορίζεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πάτρας κατά την οποία θα αποφασιστεί η τύχη του 40χρονου κατηγορούμενου
για τον θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου Κώστα Δημόπουλου, στις 3 Φεβρουαρίου εντός της επιχειρησης του, στο Σούλι Πατρών.


Το σώμα δε συνεδρίασε ούτε χθες όπως αναμενόταν. Σε βαρος του 40χρονου πατέρα δυο ανήλικων παιδιών, έχει ασκηθεί ποινική διώξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση της απόφασης.
 Υπενθυμίζεται πως η Ανακρίτρια έκρινε πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ η Εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες "κλειδί" για την επικείμενη απόφαση φαίνεται πως είναι το κριτήριο εάν και πόσο "ξεπέρασε" τα όρια της αυτοάμυνας.
Από την πρώτη στιγμή άλλωστε τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης του Άγγελος Στεργιοπουλος, ανέφεραν πως πυροβόλησε γιατί βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Μάλιστα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος του 40χρονου, δείχνουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του, πριν ο 41χρονος πέσει νεκρός.
Στις εικόνες καταγράφεται η στιγμή που το θύμα φτάνει στο κατάστημα με μία καραμπίνα στην πλάτη και ένα αιχμηρό αντικείμενο. Εκεί έφτασε και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετά την ήχηση του συναγερμου, καθώς ο 41χρονος είχε προβεί σε διαρρήξη του χώρου. 
Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι δύο άνδρες τρέχουν γύρω από ένα όχημα ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς ενώ η εικόνα σταματά με τον 40χρονο να τρέχει έξω από την επιχείρηση.

ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ - ΜΕ "ΣΥΝΟΔΕΙΑ" ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ 
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η "δύσκολη συνύπαρξη" θύματος και δράστη καθώς ήταν γείτονες, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οδήγησε τον 40χρονο να αναζητήσει λύσεις για να απομακρύνει την επιχείρηση του από την περιοχή. Συγκεκριμένα είχε αγοράσει οικόπεδο στην Παραλία Πατρών, μετά τη λήψη δανείου και είχε κινήσει τις διαδικασίες μεταφοράς του φανοποιείου του, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον 41χρονο.
Μάλιστα πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μιλώντας στο tempo24.news, αποκάλυψε πως εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης που επικρατούσε, είχε ληφθεί μέριμνα από το Διευθυντή του Σχολείου όπου φοιτούσε το παιδί του 40χρονου, να "συνοδεύεται' από  και προς το σπίτι του, λόγω των απειλών που φέρεται να είχε εξαπολύσει το θύμα και κατά της οικογένειας του κατηγορούμενου.
Μιλώντας στο tempo24.news ο Δικηγόρος Άγγελος Στεργιόπουλος, αποκάλυψε πως  σε βάρος του θύματος παλαιότερα  είχαν υποβληθεί μηνύσεις για απειλές και εμπρησμό αυτοκινήτων που βρίσκονταν μέσα στο φανοποιειο, ενώ είχαν κατατεθεί και ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε το θύμα να μην προσεγγίζει την επιχείρηση του δράστη


πηγή:  tempo24.news