Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τετ α τετ 28χρονης με τους “ληστές της λαϊκής” στη Σαλαμίνα

Το κόλπο γνωστό και δοκιμασμένο. Κλοπές και διαρρήξεις τις ημέρες και τις ώρες που σε κάθε γειτονιά έχει λαϊκή αγορά. Όμως στο περιστατικό τα πράγματα δεν είχαν την… φυσιολογική
εξέλιξη.
Αποτέλεσμα, μια 28χρονη κοπέλα να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις άγνωστους που εισέβαλαν στο σπίτι της στην Σαλαμίνα την ώρα που εκείνη κοιμόταν.
Ήταν γύρω στις 9 και μισή το πρωί όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της έφυγαν από την μονοκατοικία που βρίσκεται σε σημείο του νησιού, όχι ιδιαίτερα κεντρικό. Προφανώς οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι και όταν τους είδαν να φεύγουν, αποφάσισαν να μπουν για να ξεκινήσουν την… δουλειά τους.
Ξαφνικά όμως μέσα σε ένα από τα δωμάτια είδαν την νεαρή κοπέλα να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. «Ρε είναι κάποιος εδώ και κοιμάται» φέρεται να είπε ο ένας από τους τρεις εισβολείς. Χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους άρχισαν να κάνουν άνω κάτω τα δωμάτια ενώ η νεαρή κοπέλα παρακολουθούσε χωρίς να αντιδρά καθόλου καθώς εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τις προθέσεις των δραστών.
Τελικά, οι άγνωστοι πήραν χρυσαφικά, το κινητό της 28χρονης ακόμα και έναν κουμπαρά με… 80 ευρώ. Μέσα σε λίγα λεπτά εξαφανίστηκαν και η νεαρή, με όσο κουράγιο της είχε απομείνει και αφού συνήλθε, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους δράστες.
Ο ένας από τους «ληστές της λαϊκής» θέλησε να φύγει από την Σαλαμίνα με το φέρυ μπωτ. Όταν όμως πέρασε απέναντι, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι έκαναν ελέγχους. Η συμπεριφορά του κρίθηκε περίεργη και προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς. Όταν όμως του ζήτησαν τα στοιχεία του δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.
Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας και η περιγραφή του ταίριαζε με αυτή που είχε δώσει η 28χρονη πριν από λίγη ώρα. Η νεαρή τον αναγνώρισε ενώ το κινητό που είχε στην κατοχή του ο 20χρονος ήταν αυτό που της είχε πάρει μέσα από τα χέρια της με την βία. Ο 20χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στο astinomiko.gr ότι «το σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού του οδήγησε έναν μετέφηβο σε μια καταδικαστέα πράξη η οποία είναι πολύ μικρότερης απαξίας από την απαγγελθείσα κατηγορία! Στην σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα περί μη επιβολής προσωρινής κράτησης συνεκτιμήθηκαν το νεαρό της ηλικίας του η ειλικρίνεια του και φυσικά η απουσία οποιασδήποτε μορφής βίας κατά τη διάρκεια της πράξης του».

Παναγιώτης Μπούσιος
https://astinomiko.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια