Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο 22 ατόμων που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ μετά από αφισοκόλληση


Παραθέτουμε το κείμενο από το indymedia


Σήμερα το απόγευμα στις 8/2/2020, 21 άτομα πραγματοποιήσαμε προγραμματισμένη αφισοκόλληση για τους αγωνιστές Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο στους δρόμους της Ελευσίνας.

Στη λήξη της παρέμβασης και χωρίς καμία πρόκληση εμφανίστηκαν περίπου 20 μπάτσοι ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ με σειρήνες, περιπολικά, μηχανές και τζιπάκια. Απαίτησαν με προκλητικό και έντονο τόνο να τους δώσουμε ταυτότητες και έκαναν επίδειξη δύναμης με ατάκες όπως "μη μιλάτε, ρωτάς πολλά, εγώ κάνω κουμάντο εδώ" κ.α. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλοι μπάτσοι που μας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ χωρίς να μας δικαιολογήσουν το λόγο της προσαγωγής.
Η συνθήκη που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό από την αστυνομία απέναντι σε συντρόφους/ισσες μας αποδεικνύει ότι η καταστολή εντείνεται συνεχώς και ότι το κράτος παίρνει πιο επιθετικό πρόσωπο. Η προσαγωγή μας από μια ολόκληρη κουστωδία μπάτσων για μια απλή αφισοκόλληση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικευμένης καταστολής και προσπάθειας δημιουργίας κλίματος φόβου στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας.
Να ξέρουν ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιες γελοίες κινήσεις και πρακτικές. Ίσα ίσα πεισμώνουμε και ο δρόμος θα μας βλέπει όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις
Δύναμη σε όσους/όσες αγωνίζονται
22 προσαχθέντες/ισσες της αφισοκόλλησης στη Ελευσίνα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια