Ηράκλειο: Καρέ - καρέ η καταδίωξη που οδήγησε στα 21 κιλά χασίς

Στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται σήμερα η μεγάλη υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών που απασχόλησε τις Αρχές την Πρωταπριλιά του 2018, με πρωταγωνιστές δύο
Βούλγαρους και έναν Αλβανό.
Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 26, 30 και 35 ετών σήμερα, είχαν συλληφθεί μετά από μία απίστευτη καταδίωξη στην περιοχή του Γαζίου. Μέσα στο αυτοκίνητό τους είχαν βρεθεί 21 κιλά χασίς. Πρωτόδικα οι τρεις αλλοδαποί είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η περιπετειώδης καταδίωξη
Την απίστευτη καταδίωξη που τελικώς οδήγησε στον εντοπισμό των 21 κιλών χασίς, είχε περιγράψει καρέ - καρέ τότε στο ekriti.gr αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. 
Χρειάστηκε μα γίνει μία αστυνομική καταδίωξη από το ύψος της Αγίας Πελαγίας μέχρι το Γάζι.
Οι τρεις αλλοδαποί ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα με προορισμό τα Χανιά και συγκεκριμένα την Κίσσαμο. Από εκεί, λένε οι πληροφορίες, προμηθεύτηκαν τα 21 κιλά χασίς.
Η ποσότητα χασίς που είχε κατασχεθεί
Η ποσότητα χασίς που είχε κατασχεθεί
Στο δρόμο της επιστροφής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που είχαν τις πληροφορίες τους, είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν το αυτοκίνητο που επέστρεφε για Ιεράπετρα. Κι έτσι έγινε. Στις 6 το πρωί, οι τρεις αλλοδαποί, βλέποντας τους αστυνομικούς να τους περιμένουν, ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη στην Εθνική Οδό, από το ύψος της Αγίας Πελαγίας μέχρι και την λεωφόρο Ελευθερίου  Βενιζέλου στο Γάζι, όπου και ακινητοποιήθηκε το όχημα με τους τρεις άνδρες και τα 21 κιλά κάνναβης.
Και πάλι όμως, λένε πηγές, τα τρία άτομα δεν έδειχναν να συνεργάζονται και προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση. Είχαν όμως περικυκλωθεί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών κι έτσι δεν είχαν πολλές επιλογές. 
Όπως εκτιμάται, το προσδοκόμενο οικονομικό όφελος από την ποσότητα που κατασχέθηκε φτάνει περίπου τις 100.000 ευρώ. 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη