Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

2007: Απαγωγή – οπερέτα 12χρονου αγοριού στην Πεύκη

Η απαγωγή ενός 12χρονου αγοριού, που σχεδιάστηκε από τρεις Αλβανούς στην Πεύκη, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει και να τους οδηγήσει στα χέρια της Αστυνομίας. Δεν ήταν μόνο η
ανοργανωσιά τους και η θαυμαστή ψυχραιμία του αγοριού, αλλά και οι συμπτώσεις που «συνωμότησαν» εναντίον τους. Επιπλέον, για όσους πιστεύουν στις προλήψεις, ήταν Τρίτη και 13! Το εγχείρημα, που είχε όλες τις προδιαγραφές για ένα δραματικό θρίλερ, κατέληξε σύντομα σε αίσιο τέλος για τον μικρό και καταστροφικό για τους απαγωγείς.
Όταν οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν στο επαγγελματικό περιβάλλον του πατέρα του 12χρονου και στους ανθρώπους που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν στα ίχνη τους. Όπως διαπίστωσαν, ο διαπληκτισμός του πατέρα με την υπάλληλο ενός αρτοποιείου που στεγαζόταν σε κτήριο ιδιοκτησίας του, ήταν η αφορμή για την απαγωγή.
Όπως κάθε ημέρα, ο 12χρονος ξεκίνησε λίγο στις 8 το πρωί με τα πόδια από το σπίτι του, στην οδό Λαμίας, για το σχολείο. Είχε προχωρήσει μόνο λίγα μέτρα, όταν στο τον πλεύρισε ένα αυτοκίνητο. Ένας άνδρας βγήκε έξω και με ξενική προφορά τον ρώτησε: «Ξέρεις ποιος δρόμος είναι αυτός;». Ανυποψίαστος, ο μικρός κοντοστάθηκε για να του απαντήσει. Ξαφνικά πετάχτηκε από το αυτοκίνητο ένας άλλος άνδρας.

Μαζί με τον συνεργό του τον άρπαξαν, τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα και του φόρεσαν κουκούλα. Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με ένα κομμάτι ύφασμα, έριξαν πίσω το κάθισμα και τον στρίμωξαν στο πορτ μπαγκάζ. Τα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου ήταν βαμμένα με μαύρο σπρέι, οπότε κανείς δεν μπορούσε να τον δει. Για να σιγουρευτούν ότι το σχέδιό τους δεν θα συναντούσε εμπόδια, του έδωσαν τουλάχιστον δύο ναρκωτικά χάπια.
Μία ώρα αργότερα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στο σπίτι της οικογένειας του αγοριού. «Κρατάμε το γιο σου. Ζητάμε 1.000.000 ευρώ. Θα τηλεφωνήσουμε πάλι σε δύο ώρες». Για να γίνουν πιστευτοί μάλιστα έδωσαν το ακουστικό στον 12χρονο για να μιλήσει στον πατέρα του και, αφού του είπαν ότι θα επικοινωνούσαν ξανά μαζί του για λεπτομέρειες, του το έκλεισαν. Αναστατωμένος ο εργολάβος οικοδομών τηλεφώνησε στο δικηγόρο του, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Μέσα σε λίγη ώρα «παγιδεύτηκε» το τηλέφωνο και ζητήθηκε από την εισαγγελία άρση απορρήτου.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του πατέρα, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος. Ο κύκλος του ήταν πολύ μεγάλος, εκατοντάδες Έλληνες και αλλοδαποί είχαν δουλέψει κατά καιρούς στο πλευρό του. Η αγωνία στο σπίτι της οικογένειας κορυφωνόταν. Είχε πάει 12 και μισή το μεσημέρι, όταν οι περίοικοι στην οδό Φλέμιγκ στην Πεύκη άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός από ένα σταθμευμένο “Volvo” και είδαν ένα αγόρι να βγαίνει τρεκλίζοντας! Ειδοποίησαν την Αστυνομία και το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται.

Ο 12χρονος ήταν ζαλισμένος και ταλαιπωρημένος. Μιλούσε με δυσκολία. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου αποκάλυψε ότι οι απαγωγείς του είχαν δώσει χάπια. Υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και παρέμεινε για νοσηλεία. Αν η ομηρεία του διαρκούσε περισσότερο, ίσως η κατάληξη να ήταν τραγική, καθώς όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν από την κουκούλα που του φόρεσαν οι απαγωγείς. Όταν συνήλθε έδωσε κατάθεση: «Με άρπαξαν δύο άγνωστοι και με έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. “Ηρέμησε και μη φοβάσαι”, μου είπε μόνο ένας απ’ αυτούς. Στην αρχή τους άκουγα που συζητούσαν, αλλά κάποια στιγμή ο θόρυβος σταμάτησε. Κατάλαβα ότι βγήκαν έξω. Τότε έκοψα με τα δόντια μου τα υφάσματα που μου είχαν δέσει τα χέρια, σύρθηκα μέχρι την πόρτα και την άνοιξα».
Πιστεύοντας πως το παιδί ήταν ναρκωμένο, οι απαγωγείς έβαλαν το συναγερμό και απομακρύνθηκαν, πιθανότατα για να βρουν σταθερό τηλέφωνο και να μιλήσουν με τους γονείς του, χωρίς να εντοπιστούν τα κινητά τους. Όμως, ο μικρός, λειτουργώντας με πρωτόγνωρη ψυχραιμία, τους χάλασε τα σχέδια. Όπως διαπιστώθηκε, το “Volvo” στο οποίο τον έκρυψαν αυτές τις τέσσερις ώρες, το είχαν αρπάξει εννιά μήνες πριν από την απαγωγή και μάλιστα είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιδιοκτήτη του, τον οποίο απείλησαν με όπλο για να του αποσπάσουν τα κλειδιά. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό τους λάθος. ΄Όταν συνειδητοποίησαν ότι ο νεαρός είχε καταφέρει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του, αναγκάστηκαν να παρατήσουν το αυτοκίνητο χωρίς να προλάβουν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στις 26 Μαρτίου, ενάμιση μήνα μετά την απαγωγή η Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως είπε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Δρόσος Μπουγούδης, οι δράστες είχαν μάθει τυχαία μέσω μίας φίλης τους, η οποία εργαζόταν σε αρτοποιείο στην Πεύκη, ότι ο πατέρας του παιδιού είχε πολλά χρήματα και σχεδίασαν πριν από τα Χριστούγεννα την απαγωγή για να αποσπάσουν λύτρα. Από τότε άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι και το παιδί, μέχρι που βρήκαν ευκαιρία και το απήγαγαν την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του.
Στα χέρια της Αστυνομίας βρισκόταν ήδη ένας 28χρονος Αλβανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν η κάρτα του τηλεφώνου με το οποίο επικοινωνούσε με τους γονείς του παιδιού και δύο απομιμήσεις πιστολιών. Όλα ξεκίνησαν όταν η φίλη του νεαρού συλληφθέντα, η οποία εργαζόταν σε ένα φούρνο που στεγαζόταν σε ακίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα του παιδιού, τσακώθηκε μαζί του. Ενημέρωσε τον 28χρονο συμπατριώτη της κι εκείνος έγινε έξω φρενών. Όταν, δε, του μίλησε και για την οικονομική του επιφάνεια, αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγωγή, μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι διέφυγαν την σύλληψη.
Νίκος Τσέφλιος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια