Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοκ! Οι αστυνομικοί εφοδίαζαν με πλαστές ταυτότητες κακοποιούς για ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες - Μέχρι και 1 εκ ο πιθανολογούμενος τζίρος

Την ώρα που πλειάδα συναδέλφων τους δίνει τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, τουλάχιστον 6 αστυνομικοί φέρονται ότι "ξέπλεναν" κι εξάγνιζαν κακοποιούς με
βερημένο ποινικό παρελθόν, βαφτίζοντας τους ως Έλληνες.

Όπως προκύπτει, οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία έκδοσης διαβατηρίων και τμήματα ασφαλείας και με κεντρικό μοχλό στο μηχανισμό αρχιφύλακα με θητεία στο γραφείο παραλαβής διαβατηρίων στο Παγκράτι, έμπαινε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο police online αναζητώντας στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν εκδώσει ταυτότητες ή διαβατήρια.

Στη συνέχεια και μόλις βρισκόταν ο κατάλληλος υποψήφιος αλλοδαπός για ελληνοποίηση με ταχύρυθμες διαδικασίες,  έβρισκαν μάρτυρες ταυτοποίησης των στοιχείων των φερόμενων ως Ελλήνων πολιτών και κατέφευγαν σε τμήματα ασφαλείας και σε συνεργαζόμενους αστυνομικούς, όπου συντελούνταν το βασικό βήμα για την έκδοση ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για την κάθε περίπτωση και ανά περίπτωση του ειδικού βάρους του κακουργήματος των κακοποιών που κατέφευγαν στην αστυνομική βιομηχανία το ποσό κυμαινόταν από 4.000 έως 40.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχει προκύωει κέρδος 120.000 ευρώ ενώ εκτιμάται πως εν δυνάμει θα μπορούσε ν' αποφέρει στους δράστες μέχρι και 1.000.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχει πιστοποιηθεί ότι από το Δεκέμβριο του 2016 είχαν εκδώσει 38 ταυτότητες και 31 διαβατήρια, πολλοί από τους παραλήπτες με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνησης ναρκωτικών, ληστείες κ.ά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Οι πολιτογραφημένοι πλέον ως Έλληνες, έβγαλαν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και 7 μεταξύ αυτών, έκαναν έναρξη επαγγέλματος ως ιδιοκτήτες καταστημάτων.



   





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια