Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γέμιζαν με ποτά «μπόμπες» την Αττική – 14 συλλήψεις σε 4 αποθήκες και 2 «εργοστάσια»


Έφερναν από τη Βουλγαρία οινόπνευμα, έφτιαχναν τα δικά τους αλκοολούχα ποτά, τους έβαζαν ετικέτες επώνυμων και τα διοχέτευαν σε κάβες της Αττικής. Η πληροφορία έφθασε στα στελέχη της
Οικονομικής Αστυνομίας, πριν από λίγους μήνες και με μία ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα, συλλαμβάνοντας 14 μέλη, μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο ως εγκέφαλο.
Ένας 46χρονος είναι –σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας- το ηγετικό μέλος. Εκείνος χώρισε το κύκλωμα σε δύο υποομάδες.
Με συνεργάτες, που απέκτησε στη Βουλγαρία, κανόνιζε τη μεταφορά των υγρών με φορτηγό, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Κανόνιζαν να μεταφορτώνουν τις παλέτες σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην Αττική, αλλά τοποθετούσαν με τέτοιο τρόπο τα φορτηγά, ώστε να μην μπορεί κάποιος να δει τις κινήσεις τους.
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τέσσερις αποθηκευτικούς χώρους, ενώ είχαν και δύο παρασκευαστήρια.
Η πρώτη υποομάδα, με μέλη δύο αδέρφια, είχαν αναλάβει την αποθήκευση, την τοποθέτηση των επωνύμων ετικετών και τη μεταπώληση στη λιανική. Τρίτο μέλος μετέφερε τα προϊόντα, πάντοτε υπό την επίβλεψη του 46χρονου φερόμενου ως αρχηγού.
Και η δεύτερη υποομάδα είχε αναλάβει παρόμοιο έργο, μόνο που προωθούσε το… εμπόρευμα σε κάβες.
Σε συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε την Πέμπτη, εντόπισαν σχεδόν είκοσι χιλιάδες λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, περισσότερα από είκοσι χιλιάδες μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά, φορτηγά και φυσικά ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργεία των «εργοστασίων».

Υπολογίζεται ότι το δημόσιο έχασε από τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς περισσότερες από οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

 

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια