Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη ΓΑΔΘ χρειάζονται 100 αστυνομικοί και όχι 5 που στέλνει η ΕΛ.ΑΣ

Για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης, ελλείψεις σε υποδομές και πάρεργα κάνει λόγο με δηλώσεις του στο thesseconomy ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.
“Την περασμένη Παρασκευή βγήκαν οι θέσεις για τις τακτικές μεταθέσεις του 2020 και ο αριθμός των αστυνομικών που πρόκειται να ενισχύσουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων νομών της Βόρειας Ελλάδας είναι πολύ μικρός. Δύο αστυνομικοί έως καθόλου αντιστοιχούν στους περισσότερους νομούς ενώ στη Θεσσαλονίκη παρόλο που έχουμε 250 κενές οργανικές θέσεις, μας δίνουν μόνο πέντε αστυνομικούς!”.
Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έκρινε ότι η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό την ώρα που “όλοι ξέρουμε ότι η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα οργιάζουν” τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σημείωσε ότι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς σωστά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται επιπλέον 100 αστυνομικοί. “Η Θεσσαλονίκη λειτουργεί ακόμη με τις μνημονιακές συνθήκες. Με τις ελλείψεις και τα πάρεργα που καλούνται να κάνουν οι αστυνομικοί. Ο αστυνόμος πρέπει να ασχολείται καθαρά με τα αστυνομικά καθήκοντά του” επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένας αστυνομικός να πράξει σωστά το καθήκον του όταν ασχολείται φερειπείν με την επιβολή προστίμων για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, την επίδοση κάποιου εγγράφου και ταυτόχρονα την καταδίωξη ενός ληστή.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια