Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ερασιτέχνης" ή έστειλε μήνυμα - Ποιος είναι ο άντρας με τα μαύρα και το κλεμμένο smart που πυροβόλησε τον Ντάρκο


Προβληματισμένοι είναι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση τού περιστατικού με στόχο τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς του Ολυμπιακού. Με τα στοιχεία, που έχουν μέχρι
αυτήν την ώρα οι ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε στο κίνητρο τού δράστη, αλλά ούτε και ακριβώς τί ήθελε να κάνει.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν σκάουτερ των ερυθρολεύκων είπε στους αστυνομικούς πως το μόνο που είδε ήταν "έναν άντρα με μαύρα ρούχα και μαύρο καπελάκι να βγαίνει από ένα smart, να πλησιάζει και να πυροβολεί μία φορά".
Αρχικά φαίνεται να πρόκειται για... ερασιτέχνη, που δεν επιχείρησε να βεβαιωθεί εάν ο "στόχος" του επετεύχθη. Αυτό το σενάριο, όμως, δεν "κουμπώνει" με τα υπόλοιπα στοιχεία:
- το όχημα, που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν κλεμμένο από τη Θεσσαλονίκη από τα τέλη Νοεμβρίου
- σε κοντινή απόσταση είχε δεύτερο μέσο διαφυγής
- πυρπόλησε το πρώτο όχημα και πέταξε μέσα το πιστόλι Glock για να μην αφήσει ίχνη.
Αυτά συνηγορούν περισσότερο στο σενάριο να πρόκειται με μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, που στόχο όμως είχε όχι τη δολοφονία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά να του στείλει κάποιο μήνυμα.

Αυτό, όμως, είναι το επόμενο πρόβλημα.
Το θύμα δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Θεωρείται ήρεμος, ήσυχος άνθρωπος, που ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει έχθρες.
Κανένα πληροφοριακό δεδομένο είτε στη Δίωξη Ναρκωτικών είτε στο Εκβιαστών δεν έχει το όνομά του, ενώ και ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το κίνητρο.

Στελέχη της ΥΔΕΖΙ αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό, που να έχει καταγράψει έστω και μία λεπτομέρεια τού περιστατικού, αλλά και τον κάλυκα από το Glock, ενώ το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, χωρίς να "πειραχτεί", για να μην αλλοιωθεί κάποιο στοιχείο.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια