Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Crime & Media Lab” στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος


Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (25-1-2020) σε μία πολύ όμορφη βραδιά, με καλεσμένο μας τον σκηνοθέτη Πανό Κοκκινόπουλο.
Στη διάρκεια της βραδιάς το Δ.Σ. του ΚΕ.Μ.Ε. έκανε τον ετήσιο απολογισμό του, με το 2019 να αποτελεί μία πολύ δυναμική χρόνια για το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, καθώς έτυχε διεθνούς αναγνώρισης με τον ειδικό συμβουλευτικό ρόλο στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ που άνοιξε το δρόμο για μία διεύρυνση σε διεθνές επίπεδο και για νέες συνεργασίες που ξεκινούν με φορείς στο εξωτερικό.
Εκτενής αναφορά έγινε στις έρευνες που διεξάγονται στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, στην υποδοχή φοιτητών Νομικής και σε σημαντικές επιστήμονες δράσεις.
Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση στη θεματική “Έγκλημα και Media” που κάναμε απόψε αφορά τη δημιουργία του “Crime & Media Lab! Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.
Στο “Crime & Media Lab” καλούμε τα άτομα που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον -ακαδημαΐκο, ερευνητικό, επαγγελματικό- προκειμένου να εμβαθύνουμε στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται το έγκλημα και το εγκληματικό φαινόμενο στα ΜΜΕ, να συνεργαστούμε όπου χρειάζεται και με τους δημοσιογράφους του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ και βέβαια όπου κρίνουμε αναγκαίο να κάνουμε παρεμβάσεις για ζητηματα υψηλού εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τα ΜΜΕ και προβληματίζουν εντινως το κοινό.
Στο “Crime & Media Lab” θα διεξαχθούν έρευνες στη θεματική μας, θα δοθεί έμφαση σε συνεντεύξεις και σχετική αρθρογραφία και παράλληλα θα ενισχυθεί η εκπαιδευτική μας δράση, με έναρξη στις 22-2-2020, όπου με την εκπαιδευτική μας ομάδα θα διερευνήσουμε το ζήτημα της γυναικείας εγκληματικότητας και γυναικείας θυματοποίησης, σε συσχετισμό με τα ΜΜΕ.
Σύντομα θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τους στόχους και τις δράσεις του “Crime & Media Lab” μέσα από σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος.
Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος έχει αποκτήσει πλέον την ταυτότητά του, έχει δώσει το στίγμα του σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2020 συστηματοποιεί τη δουλειά του και υλοποιεί τους σημαντικούς στόχους που έχει θέσει.
Η ομαδάρα!! Σας αγαπώ!!!!


πηγή: aggelikikardara.wordpress.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια