Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με αυτό το βίντεο εξαγνίζεται ο αστυνομικός; Η θέση του bloko.gr


Ως απάντηση στην αστυνομική βία απέναντι σε ανήλικο Ρομά προχθές στο Ζεφύρι, άρχισε να διακινείται ένα βίντεο που απαθανατίζει την συμπεριφορά ανήλικων Ρομά σε
αστυνομικούς. Οι διακινητές του βίντεο, θεωρούν ότι με αυτές τις εικόνες εξαγνίζεται η πρλαξη του αστυνομικού.

Προσωπική μας άποψη; Όχι δεν εξαγνίζεται. Σε ότι αφορά στους Ρομά; Παραδεδεγμένα και αποδεδειγμένα τους αναλογεί πολύ μεγάλο τμήμα της εγκληματικότητας. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε όλες οι στατιστικές και πραγματολογικές αποτιμήσεις που αποτυπώνονται στις ετήσιες εκθέσεις της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια.

Το γιατί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990; Ας το αναλογιστεί η κοινωνία, η πολιτεία και η αστυνομία. Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση είναι το ξεκάθαρο γενεσιουργό αίτιο της βίας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Στο bloko.gr έχουμε αναδείξει τις παθογένειες, έχοντας στηλιτεύσει την εκάστοτε κυβερνητική υποκρισία, για τους οποίους οι ρομά υπάρχουν μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουμε το βίντεο και συνυπογράφουμε το κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης του bloko.gr και έχει ως εξής: "Απαράδεκτη η συμπεριφορά του αστυνομικού προχθές κ όντως πρέπει να τιμωρηθεί αλλά όχι από τα media! Γενικά το νόμισμα είναι δύο όψεων! Καλό θα ήταν να δείχνεται και την άλλη πλευρά.
Ώστε η κοινή γνώμη να έχει εμπεριστατωμενη άποψη".


ΥΓ: Είμαστε απέναντι σε κάθε είδους υποκρισία και στρουθοκαμηλισμό, όπως όμως είμαστε απέναντι σε κάθε λογής αυθαιρεσία, ειδικά όταν είναι σκεπασμένη με εξουσιαστικό μανδύα. Για το συγκεκριμένο λόγο δεν μας απασχολεί το αν είμαστε ή όχι αρεστοί. Προτιμούμε να είμαστε μέσα από τον όποιο υποκειμενισμό μας, αντικειμενικοί.


του Γιώργου Καραϊβάζ










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια