Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρτια η δικογραφία για το Kουκάκι λένε στο bloko.gr οι αστυνομικοί - Τα κίβδηλα πυροτεχνήματα των ειδικών φρουρών


Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας, το bloko.gr επικοινώνησε με αστυνομικές πηγές, σε μια προσπάθεια διερεύνησης για το πού εστιάζονται τα λάθη και οι
πλημμελής κατά τους δικαστικούς αναφορές προκειμένου ν' απαγγελθούν στους συλληφθέντες από το Κουκάκι, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Αξιωματικοί και στελέχη της ΕΛΑΣ που έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, υποστηρίζουν ότι είναι άρτια και διαφωτιστική των γεγονότων και το μόνο που δεν έχει συμπεριληφθεί λόγω αδυναμίας χρόνου, ήταν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ενώ συμπληρώνουν με νόημα πως η άσκηση των διώξεων είναι έργο και αρμοδιότητα των εισαγγελέων. 

Από την άλλη πάλι κατά τη διερεύνηση επίσης των συνθηκών που ακολούθησαν χθες, προέκυψαν τα εξής. Στο αυτόφωρο τριμερλές η υπόθεση εκφωνήθηκε το πρωί, έχοντας στο πινάκιο τον αριθμό ... 25. Αυτονόητο είναι ότι η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ενημερωθήκαμε ωστόσο πως από τους 7 τραυματισμένους αστυνομικούς, δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής για τους 5 που εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους της ένωσης Αθηνών. Οι άλλοι δύο μάλλον εξακολουθούν ν' αναμένουν τη νομική συμπαράσταση που τους υποσχέθηκε το σωματείο των φρουρών, πλην όμως ακόμη αναμένουν να συμπληρωθεί ο κύκλος των τηλεοπτικών εμφανίσεων και των ανακοινώσεων που μάλλον στόχο και αποκλειστικό σκοπό έχουν τη δημιουργία άυλων και κίνδυνων εντυπώσεων.

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι θα κάνουν μήνυση για τη μετατροπή της δίωξης από πλημμέλημα σε κακούργημα. Νομικοί κύκλοι ωστόσο διατείνονται ότι κάτι τέτοιο ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς μια τέτοιου είδους μετατροπή μπορεί να γίνει μόνο σε μια εν εξελίξει δίκη και με την προϋπόθεση ότι θα προσκομιστούν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία.

Τελικά πόσοι και ποιοι εμπαίζουν τους αστυνομικούς;



του Γιώργου Καραϊβάζ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια