Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τακτική χρήση φακού σε όπλο - Κίνδυνοι και πλεονεκτήματα

Οι φακοί που προσαρμόζονται στα όπλα μπορούν να είναι ένας καλός φίλος, ή ένας θανάσιμος εχθρός στο χειριστή. Γι’αυτό, θα παρουσιάσουμε τους κινδύνους, τα τακτικά πλεονεκτήματα, και
το τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για να κάνει αποτελεσματική τακτική χρήση τους.
Θα ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές αρχές, και έπειτα θα προχωρήσουμε στις δύο πιο διαδεδομένες υποκατηγορίες των φακών αυτού του τύπου. Στους φακούς προσαρμοσμένους σε πιστόλια, και στους φακούς προσαρμοσμένους σε τυφέκια ή αραβίδες. Οι βασικές αρχές που ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις όμως παραμένουν οι ίδιες. Ας δούμε τις βασικές αρχές που είναι κοινές τόσο σε πιστόλια όσο και σε αραβίδες ή τυφέκια.
Οι φακοί προσαρμοσμένοι σε όπλα έχουν μία πολύ συγκεκριμένη χρήση και γι’αυτό θα πρέπει να προσέχουμε να μη τους χρησιμοποιούμε για άλλες χρήσεις καθώς μας δημιουργεί κακές συνήθειες. Οι χρήσεις τους είναι ελάχιστες, για την ακρίβεια είναι μόλις τρεις.
  • Αιφνιδιασμός: Προσωρινή τύφλωση του στόχου μέχρι να γίνει η εξουδετέρωση του.
  • Αναγνώριση στόχου: Σύντομη χρήση για επιβεβαίωση του στόχου.
  • Έλεγχος του χώρου: Σπάνια ειδική περίπτωση που θα αναλύσουμε στην υποκατηγορία τυφεκίων ή/και αραβίδων.
Καθώς ο φακός είναι προσαρμοσμένος στην ίδια ευθεία με τη κάννη του όπλου, δε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως απλό φακό διότι θα παραβιάσουμε το κανόνα ασφαλείας «ποτέ μη στρέφεις τη κάννη του όπλου σου σε κάτι που δε θέλεις να πυροβολήσεις». Ωστόσο, εάν έχουμε ένα πιθανό στόχο μπορούμε να κάνουμε μία σύντομη (1-2 δευτερόλεπτα το πολύ) λάμψη κοντά του για να κάνουμε την απαιτούμενη αναγνώριση του στόχου. Όσον αφορά τον αιφνιδιασμό, η τακτική είναι απλή. Φωτίζουμε τα μάτια του στόχου μέχρι να τον εξουδετερώσουμε με τις βολές μας.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος. Ο εχθρός θα βάλλει προς τη πηγή του φωτός. Γι’αυτό πάντα στη χρήση φακού προσαρμοσμένου σε όπλο ακολουθούμε την εξής τακτική. Πρώτον, σύντομο (το πολύ 1-2 δευτερόλεπτα) άναμμα του φακού για την απαιτούμενη χρήση, σβήσιμο του φακού, μετακίνηση σε άλλο σημείο, και προσβολή του στόχου χωρίς τη βοήθεια του φακού. Με αυτό το τρόπο αυξάνουμε τις πιθανότητες επιβίωσης μετά την αποκάλυψη της θέσης μας.
Κάτι επικίνδυνο εάν επιχειρείτε τη τακτική του αιφνιδιασμού που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, είναι οι καθρέφτες (ή άλλες αντίστοιχες επιφάνειες). Είναι περιττό να περιγράψουμε το τι λάθος μπορεί να συμβεί εάν φωτίσετε στο ύψος των ματιών ένα καθρέφτη που βρίσκεται απέναντι σας.
Σαφώς, αυτά που μόλις αναφέραμε απαιτούν πάρα πολύ εξάσκηση σε ασφαλές περιβάλλον γιατί μιλάμε για χειρισμό όπλου, φακού, μετακίνηση, και βολές ακριβείας σε χαμηλό (ή καθόλου) φωτισμό. Προσωπικά, θα σας προτείναμε να δουλέψετε το κάθε μέρος ανεξάρτητα μέχρι να το τελειοποιήσετε και μετά να αρχίσετε τις συνδυαστικές ασκήσεις. Για παράδειγμα, μάθετε πρώτα τη χρήση του φακού κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά τη νύχτα. Μετά μάθετε να μετακινήστε στο σκοτάδι, μετά βολές σε χαμηλό φωτισμό, κτλ. Μη προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μαζί κατευθείαν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια