Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην τελική ευθεία οι “δρομείς” για τις κρίσεις - Οι επιλογές Χρυσοχοΐδη

Και ενώ οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν μέσω ακόμη των εορτών, άρχισαν να προετοιμάζονται για τις επερχόμενες ετήσιες τακτικές κρίσεις του σώματος, οι προθέσεις του
Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραμένουν tabula rasa!
Καλά πληροφορημένες πηγές του astinomiko.gr έλεγαν σήμερα ότι ο Υπουργός δεν έχει κάνει ακόμη την παραμικρή συζήτηση για το θέμα των κρίσεων, παρ΄ όλο που τα τεράστια προβλήματα που έχει μπροστά του, με κορυφαίο αυτό του μεταναστευτικού, αλλά και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, επιβάλουν οι κρίσεις να γίνουν το νωρίτερο δυνατό και πολύ γρήγορα.
Κατά τα άλλα οι πληροφορίες μας συνεχίζουν να αναφέρουν ότι οι μεγάλες πιέσεις στις φετινές κρίσεις δεν προέρχονται τόσο από τους Αντιστράτηγους αλλά από τον δεύτερο βαθμό στην κορυφή της ιεραρχίας, αυτόν του Υποστρατήγου. Εκεί υπάρχουν πρόσωπα με «πλάτες» υψηλής επιρροής και πιέζουν να ανέλθουν στο επόμενο σκαλοπάτι, όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει.
Από την άλλη πλευρά όμως, εκτός από τον Υπαρχηγό του σώματος, οι άλλοι τρείς Αντιστράτηγοι είναι …νέοι στο βαθμό. Κάτι που βέβαια δεν καθιστά απαγορευτική την αποστρατεία τους, αλλά δημιουργεί ένα δεοντολογικό πρόβλημα.
Τέλος να μεταφέρουμε και κάποιες πληροφορίες από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη που αναφέρουν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν επιθυμεί τομές και μεγάλο αριθμό αποστρατειών. Άλλοι λένε πως αυτή η τακτική θα τον βοηθήσει να αποφύγει κομματικές και άλλες πιέσεις για την ανέλιξη συγκεκριμένων αξιωματικών. Άλλοι πως ο έμπειρος στα ….αστυνομικά Χρυσοχοΐδης, έχει βρει τους ελάχιστους αξιωματικούς οι οποίοι παράγουν έργο, και δεν θέλει να τους χάσει στα «ψηλά πατώματα».
Όπως και αν έχουν τα πράγματα βέβαια, είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσουν και φυσικά θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.


Θάνος Σωτήρης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια