Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παπαγγελόπουλος: «Με φωνές και οράματα θα με παραπέμψουν;»


«H Ράικου λέει πως ένιωσε ότι απειλείται. Ο Αγγελής ότι αισθανόταν την παρουσία του «Ρασπούτιν» παντού, επειδή ήταν πανταχού παρών». Ο Πικραμμένος ότι διαισθάνθηκε. Τελικά
με οράματα και φωνές θα με παραπέμψουν;», αναρωτιέται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος , λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης θεωρούν ότι η κατάθεση της εισαγγελέα Ελένης Ράικου φτάνει και αρκεί για να κλείσει εδώ η υπόθεση, διότι κατά τους ίδιους στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που καταγράφονται στην πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Δηλαδή, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
Πάντως η τυχόν δίωξη για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, σημαίνει πως αυτουργός της πράξης είναι η εισαγγελέας Τουλουπάκη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πόρισμα
Οι ίδιοι οι βουλευτές όμως σημείωναν ότι είναι πιθανό στο πόρισμα που θα σχηματιστεί μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής να προστεθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτό το της απιστίας που είχε ως συνέπεια να προκληθεί ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Αφορμή για το ενδεχόμενο αυτό έδωσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς (που καταθέτει εκ νέου σήμερα στη Βουλή) η οποία καταλόγισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι η απόφαση του να στρέψει αλλού τη διεξαχθείσα έρευνα για τη Novartis είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.
Την ίδια στιγμή βουλευτές της επιτροπής εξετάζουν σοβαρά να επεκταθεί η έρευνα της επιτροπής και σε άλλες υποθέσεις καλώντας να καταθέσει (κατ αρχήν) ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασιάδης. Για τον τελευταίο, η Ελένη Ραίκου φέρεται να είχε δηλώσει ότι της είχε εκμυστηρευθεί ότι ο «Ρασπούτιν» παρενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις. Όμως η μάρτυρας δεν προχώρησε σε άλλες αποκαλύψεις διότι ενημέρωσε ότι δεν είχε την εξουσιοδότηση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα.
«Με φωνές και οράματα;»
Μιλώντας στο dikastiko.gr , ο πρώην υπουργός αναφέρει : «Με φωνές και οράματα θα με παραπέμψουν; Επειδή κάποιοι φοβήθηκαν και ένιωσαν απειλή όταν αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες τους; Ακόμα και τα ψέματά τους , που κάθε φορά προσθέτουν και ένα, δεν στέκουν στη λογική και αυτοαναιρούνται μεταξύ τους. Θα τους θέσω ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν αλλά δεν θα μπορούν».
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πάντως μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή «Αντιθέσεις», με τον δημοσιογράφο Δ. Τάκη, αναφέρθηκε και σε αποστροφή της κας Ράικου σύμφωνα με την οποια, αναγνωρίζει μόνο ένα έμβασμα σε λογαριασμό του ιατρού συζυγού της από την Novartis (για επιστημονική εργασία όπως είπε) και πως τα άλλα δεν θα γνωρίζει, άρα , όπως είπε ο κ.Παπαγγελόπουλος, κατασκευάστηκαν. Ο πρωην υπουργός είπε πως «επειδή είναι πολύ σοβαρή κατηγορία να πλαστογραφούν εμβάσματα ο υπουργός και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς θέλω να διαταχθεί έρευνα σε βάρος μου και να ανοίξουν οι λογαριασμοί της κας Ράικου για να μάθουμε αν εγώ είμαι πλαστογράφος ή η κα Ράικου απατεώνισσα».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια