Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ μπλοκάρουν τις ... κρίσεις στην ΕΛΑΣ εκτός και αν...

Ενώπιον ενός κατά τα φαινόμενα ανυπέρβλητου προβλήματος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της ΕΛΑΣ που σχεδιάζει τις επικείμενες κρίσεις και επιδίωκε να
διαμορφώσει το διοικητικό πλέγμα σύμφωνα με τις αξιολογήσεις που έχουν προηγηθεί.

Και το πρόβλημα "ακούει" στο όνομα κρίσεις στην ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στις απανωτές τακτικές και έκτακτες προαγωγές- αποστρατείες που συντελέστηκαν μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους, με το πρόσθετο επιβαρυντικό δεδομένο πως ο τέως αρχηγός, "φρόντισε" στο όνομα της αξιοκρατίας να εξοβελίσει σχεδόν το σύνολο όλων όσοι προαλείφονταν για τις νευραλγικές θέσεις.

Συνεπώς και εκ των πραγμάτων, η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει κατά τα θέσφατα του νομοθετικού πλαισίου στην προαγωγή ταξίαρχου πέραν του αριθμού 9, καθώς οι από εκεί και κάτω έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στο βαθμό, ενώ για να κριθούν, απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους διευθυντές, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν συμπληρώσει τα προαπαιτούμενα χρόνια στο βαθμό. Συνεπώς και με βάση το ισχύων κανονιστικό πλαίσιο οι κρίσεις που θα γίνουν αναμένεται να κυμανθούν σε ρηχά νερά, εκτός βέβαια και αν προκύψει στον ενδιάμεσο χρόνο τροποποιητική ρύθμιση, που θ' ανατρέψει τα δεδομένα.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια