Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κόπη πίτας στο Υπουργείο Ναυτιλίας - Έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις σε λιμενικούς

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και σημαντικών παρεμβάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού νηολογίου, αλλαγή της λιμενικής διακυβέρνησης, εκμετάλλευση των λιμένων της χώρας
και παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος προανήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.


 «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε ο κ. Πλακιωτάκης,  «να ευχηθώ στην κάθε μία και στον καθένα ξεχωριστά, να έχετε υγεία, το 2020 να είναι έτος δημιουργικό, ευτυχισμένο.
Ζούμε», πρόσθεσε, «σε δύσκολους καιρούς με έντονο το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή μας, επομένως, πρώτα και πάνω από όλα απαιτείται Εθνική ενότητα και Εθνική ομοψυχία στα θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής».
  Στη συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου για τη νέα χρονιά, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – και τα εξής  :
«Για τη Ναυτιλία μας το 2020 θα είναι ένα έτος όπου θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σε όλα τα 
επίπεδα, σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Η Ναυτιλία μας για μία ακόμη χρονιά θα είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν συμβάλει μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Κυρίως συμβάλει στην ήπιας μορφής, στρατηγική ενίσχυση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.
   Επιτρέψτε μου», συνέχισε, «για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω δημοσίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που νύχτα – μέρα, επί 24ωρου βάσεως, σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν για να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας.
   Επίσης, οφείλω να συγχαρώ και τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου μας που και αυτοί έχουν το δικό μερίδιο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας μας», κατέληξε.
Βράβευση στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ.
    Στην διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βράβευσε στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία στην διάρκεια του περασμένου έτους διακρίθηκαν στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων, αλλά και σε αθλήματα.
   Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε τρεις γυναίκες κυβερνήτες του Ανατολικού Αιγαίου για το σημαντικό έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στην Επικελευστή Λ.Σ Καλλιοντζή Έφη – Γεωργία, στην Επικελευστή Λ.Σ. Διακοβασίλη Δέσποινα, καθώς και στην Επικελευστή Λ.Σ. Κόντη Μαρία.
   Επίσης τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν σε επτά στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την συμμετοχή τους σε ειδικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης πραγματοποιώντας καταδύσεις σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη.
  Τιμητική διάκριση εξάλλου έλαβαν οι Κελευστές Λ.Σ. Σκαλτσάς Θεόδωρος και Μουρτζίνης Παναγιώτης,του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, διότι στις  23/12/2019 στο λιμένα Κυλλήνης, με κίνδυνο της ζωής τους, διέσωσαν γυναίκα επιβάτη όταν κατά την προσπάθεια αποβίβασης από πλοίο, το αυτοκίνητο της έπεσε στη Θάλασσα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
  Τέλος, έπαινοι  απονεμήθηκαν από τον κ. Πλακιωτάκη :
Στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μπουγιούρη Αντώνιο, διότι ως αθλητής της ιστιοπλοΐας πέτυχε διεθνή διάκριση κατακτώντας την τρίτη θέση και το  χάλκινο μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  lazer Master ηλικίας 45 έως 55 στο port Zelande  της Ολλανδίας, καθώς και την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Alexandria forum στην Αίγυπτο.
Στον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Καραμάνη Νικόλαο προπονητή της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών της Υδατοσφαίρισης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Κουβέιτ, 

Στον Ανθυπασπιστή Λ.Σ. Μπουδραμή Νικόλαο διότι συμμετείχε, ως διαιτητής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών στο Κουβέιτ, και,
Στη Λιμενοφύλακα Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα, διότι ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Στίβου, πέτυχε διεθνή διάκριση κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού στην Κίνα, καθώς και την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων. 

πηγή: tempo24.news


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια