Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Επικίνδυνη για το λαό η νέα Συμφωνία για τις Βάσεις

Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Σε μια περίοδο που οι λαοί αγωνιούν για την ειρήνη και διαδηλώνουν κατά της βαρβαρότητας του πολέμου, ακόμη και στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά
την τυχοδιωκτική δολοφονική επίθεση που εκδηλώθηκε με εντολή του προέδρου Τραμπ κατά αξιωματούχου του Ιράν και είναι φανερό σε όλους ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί και καταστρέφει χώρες για να πετύχει τους στόχους του, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, να φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για κύρωση στη Βουλή την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις.
Με τη Συμφωνία αυτή, για την οποία μπορούν να επιχαίρουν μόνον η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι ηγεσίες των κομμάτων που αισθάνονται δέος μπροστά στη δύναμη του ιμπεριαλισμού, δίνεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στους δολοφονικούς στρατιωτικούς μηχανισμούς της, το δικαίωμα:
Να διατηρούν και λειτουργούν στρατιωτικές υποδομές και υποδομές στρατιωτικής υποστήριξης μέσα στις  εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας.
Να λειτουργούν τη βάση της Σούδας για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής. Με τη νέα Συμφωνία ενισχύονται οι στρατιωτικές υποδομές της βάσης και επεκτείνεται η λειτουργία της και στις υποδομές του Ναυστάθμου της Κρήτης. Δεν ξεχνάμε ότι η βάση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης και άλλων χωρών.

Να χρησιμοποιούν στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο εφησυχασμός που επιχειρούν να καλλιεργήσουν στο λαό μας, η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν στην ευρωατλαντική πολιτική, ότι η νέα Συμφωνία για τις Βάσεις θα συντελέσει στην προστασία της χώρας μας και ότι οι πολεμικοί ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε αποτελούν παράγοντα ασφάλειας στην περιοχή, μόνο σκεπτικισμό και ανησυχία προκαλεί.

Όλος ο λαός ξέρει πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και ότι με τους σχεδιασμούς του προκαλεί την Τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται επικίνδυνα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, την ΑΟΖ.  

Όλοι γνωρίζουν ότι οι αμερικανονατοϊκοί επεξεργάζονται διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και επιδιώκουν τη  μεγάλη λεία από το φυσικό αέριο της περιοχής μέσα από τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση. Παρόμοια σχέδια συνδιαχείρισης προβάλλουν και για το Αιγαίο με τις γκρίζες ζώνες και την ελληνική ΑΟΖ, λειτουργώντας σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι συνεχείς εξελίξεις, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου ο πρώτος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται με τις ΗΠΑ στους σχεδιασμούς ενάντια στο Ιράν, την υπογραφή της πολιτικής συμφωνίας για τον αγωγό East Med, την όξυνση της διένεξης με την Τουρκία ύστερα από τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δεν μπορούν να διασκεδάσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του λαού μας.
Η Συμφωνία για τις Βάσεις σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, αλλά αντίθετα, καθιστά τη χώρα μας έρμαιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ, εμπλέκει την πατρίδα μας βαθύτερα στις επεμβάσεις και τους πολέμους τους ενάντια στους λαούς της περιοχής μας και αυξάνει τους κινδύνους για το λαό μας από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Για τους λόγους αυτούς, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έφερε στη Βουλή την επικίνδυνη Συμφωνία,  μετέχουμε τον αγώνα του λαού μας να μην γίνει η πατρίδα μας μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, στηρίζουμε τον αγώνα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις και απαιτούμε:
Να μην εμπλακεί η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να μην υπερψηφιστεί από τη Βουλή η Συμφωνία για τις Βάσεις και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.
Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.
Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.  
Καλούμε τους συναδέλφους μας να καταδικάσουν τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και τη Συμφωνία για τις Βάσεις. Θυμίζουμε ότι αυτή υπογράφηκε στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μ. Πομπέο, σε συνθήκες καταστολής του λαϊκού κινήματος που διαδήλωνε διατρανώνοντας την αντίθεση του λαού μας. Κανένας αστυνομικός να μην σηκώσει γκλομπ και να μην ρίξει χημικά σε όσους αγωνίζονται για την ειρήνη και την αξιοπρέπεια του λαού μας, ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Όλοι οι απόστρατοι να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 10 Γενάρη 2020, ώρα 13.00, στο Σύνταγμα.
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια