Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κραυγή αγωνίας από κοινοτάρχες προς Χρυσοχοϊδη για παραβατικότητα

Το φόβο και την τρομοκρατία που νιώθουν οι κάτοικοι των οκτώ Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών από την παραβατικότητα περιγράφουν σε κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι
Αρφαρών, Αγίου Φλώρου, Άγριλου, Βρομόβρυσης, Βελανιδιάς, Πλατέος, Πηδήματος και Σταματινού, την οποία θα παραδώσουν σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χροσοχοΐδη, ο οποίος θα βρεθεί για λίγες ώρες στην Καλαμάτα. Παρόμοια επιστολή θα παραδώσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί την Καλαμάτα απόψε προσκεκλημένος του Ροταριανού Ομίλου για την κοπή της πίτας του, όμως μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημο πρόγραμμα για την επίσκεψή του, παρά μόνο κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες ότι λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση θα συναντηθεί με δημάρχους της Μεσσηνίας.
Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων εκφράζουν τη μεγάλη τους αγωνία για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στις περιοχές τους και ζητούν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να βάλει τέλος στην ανοχή και να πατάξει τα φαινόμενα αυτά.
Επιστολή
Στην επιστολή τους οι οκτώ πρόεδροι Κοινοτήτων αναφέρουν: «Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας που παρουσιάζει η περιοχή μας, εκφράζοντας την απόγνωση και την απογοήτευση των δημοτών μας. Η περιοχή μας παρακμάζει μέρα με την ημέρα. Οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι για την παραμονή τους και το μέλλον τους. Οι δημότες στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα, όπως ακόμη δραστηριοποιούνται και πολλοί επαγγελματίες (μαγαζιά) όλων των κλάδων.
Θα σας αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις παραβατικότητας, όπως το φαινόμενο εισβολέων σε ιδιόκτητες κατοικίες, πολίτες που δεν τις έχουν ως μόνιμη κατοικία αλλά επισκέπτονται πολύ τακτικά να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη εικόνα της λεηλασίας, μόνιμοι κάτοικοι να μην μπορούν να φύγουν από την οικία τους λόγω του φόβου παραβιάσεως, ηλικιωμένοι τρομοκρατημένοι, κλειδαμπαρωμένοι, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
Επίσης παραβιάσεις σε κτήματα, αποτρέποντας δημότες να καλλιεργήσουν και να εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους, καλώδια με ρεύμα να φέρονται ανεξέλεγκτα εντός αγροτικών δρόμων κάνοντας επικίνδυνη τη διέλευσή τους, ενώ έντονο είναι το φαινόμενο να κυκλοφορούν έχοντας επιθετική, ενοχλητική, επικίνδυνη συμπεριφορά ατόμων (εμφανές πως είναι εξαρτώμενοι).
«Βάλτε τέλος στην ανοχή»
Τα παραπάνω  αναφερθέντα εκτιμούμε πως αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος της παραβατικότητας που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλες περιπτώσεις.
Επιθυμούμε την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας που θα διαλύσει τα φαινόμενα που έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζωή μας.
Επιθυμούμε την έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αυστηρό έλεγχο όλων μας, αποτρέποντας την όποια κακή πράξη και νοοτροπία που είναι εις βάρος των νόμιμων και συνεπών πολιτών, ανακτώντας και πάλι το αίσθημα ασφάλειας.
Όλα όσα αναγράφονται ανωτέρω αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή χωρίς καμία δόση υπερβολής, που ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει.
Πολλά περιστατικά έχουν αποφύγει οι κάτοικοι να καταγγείλουν στην Ελληνική Αστυνομία λόγω του ότι έχει επικρατήσει η αντίληψη πως δε γίνεται τίποτα και τα όσα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζονται από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Βάλτε τέλος στην ανοχή. Κύριε υπουργέ, θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, στην ηρεμία μας, στην ασφαλή ζωή μας. Θέλουμε την προστασία των περιουσιών μας, που έχουμε αποκτήσει με πολύ κόπο».
Παναγιώτης Λύρας
Ανοικτή επιστολή για το θέμα της παραβατικότητας που μαστίζει τις Κοινότητες της Μεσσηνίας απευθύνει και ο πρόεδρος των Μεσσήνιων εκπροσώπων των φορέων των Δήμων, Παναγιώτης Λύρας. Μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνική ομάδα, και πιστεύουμε πως θα πρέπει όσοι ανήκουν στις λεγόμενες “ευαίσθητες” ομάδες, να παρακινούνται ποικιλοτρόπως, με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση και πρόοδο.
Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου την ευημερία, την ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η επαρχία, είναι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του κάθε Δήμου, και ζητούν την προστασία και το ενδιαφέρον από την επίσημη πολιτεία.
Εκτιμούμε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές σας είναι όλα τα παραπάνω και είμαστε στη διάθεσή σας με τις δικές μας προτάσεις».
Της Βίκυς Βετουλάκη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια