Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ομοσπονδία Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών απαντά στη ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών: Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Συνδικαλιστική Οργάνωση ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναγνωρίζει τις χρονίζουσες και
εκκρεμείς αδικίες που αφορούν τους ΠΠΥ.
 Χαιρετίζουμε τις προτάσεις που θέσατε σχετικά με το νέο Σχέδιο Νόμου που αφορούν τον κλάδο μας.
Πιστεύουμε ωστόσο ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, οφείλατε να είχατε έρθει σε επαφή με την Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΥΣΥΠ), το πιο αντιπροσωπευτικό δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου μας, το οποίο ανήκει και  στην δύναμη της ΓΣΕΕ, ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα καθώς και την δική μας τοποθέτηση πάνω στο θέμα και όχι να μιλάτε για εμάς αλλά χωρίς εμάς. Εσείς όμως, προτιμάτε να αντλείτε πληροφορίες από κάποιους  πολιτικάντηδες, ατομικιστές, συμφεροντολόγους και γυρολόγους που το μόνο μέλημα τους είναι να περνούν αυτοί καλά.
Όσων αφορά την τοποθέτησή σας σχετικά με τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την μεθοδικότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μας βρίσκει αντίθετους.
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι με πρόσχημα τα εργασιακά μας, σκοπός σας ήταν να εξυμνήσετε τον κύριο ΓΓΠΠ. Δεν είδαμε ποτέ ένα έγγραφό σας σε προηγούμενα νομοσχέδια, πχ. 4249/2014, το οποίο ήταν κόλαφος κατά των εργαζομένων του ΠΣ, των ΠΠΥ – Συμβασιούχων.
Σε ποιά «Γρήγορα Αντανακλαστικά» αναφέρεστε; Η διευθέτηση του θέματος του «24ωρου» έγινε έπειτα από παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας και μετά από πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Γενικός από ανωτέρους του. Η χρηματοδότηση για το εν λόγω θέμα δεν είχε προβλεφτεί, όπως αναφέρει ο ίδιος σε παρεμβάσεις που του έγιναν από Υπουργούς και Βουλευτές. Εφόσον λοιπόν δεν προβλέφθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό και είχε συμφωνήσει ο κ. Γενικός να πάρει τα χρήματα από το αποθεματικό γιατί δεν το έκανε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά έσπευσε να το κάνει στις 23 Δεκεμβρίου; (Αλήθεια πιστεύετε ότι θα κατάφερνε ο οποιοσδήποτε Γενικός Γραμματέας να κινηθεί τόσο γρήγορα ώστε μέσα σε 24 ώρες, να εκδοθεί η ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών και Δημόσιας Τάξεως, να πάει για ΦΕΚ, να δημοσιευτεί το ΦΕΚ και έπειτα να βγει η διαταγή του Αρχηγού, εάν δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις από τους ανωτέρους του; Αλήθεια το έχετε ξανα δει αυτό;) Έτσι δεν θα είχε βγει η διαταγή διακοπής του 24ωρου και θα είχε αποφευχθεί η όλη σύγχυση. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά.
Σχετικά με το νομοσχέδιο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αδικούνται μόνο οι ΠΠΥ αλλά όλο το χαμηλόβαθμο προσωπικό. Αυξάνονται οι θέσεις των Ανώτατων Αξιωματικών. Θεσπίζονται 13 θέσεις Περιφερειακών Συντονιστών και μια Διοικητή ΣΟΠΠ.  Με βάση τη μελέτη του Αντιστράτηγου του ΠΣ κυρίου Γκουρμπάτση, αυτά τα 14 επιπλέον άτομα θα αμείβονται περίπου με μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, με ελάχιστη ημερήσια αποζημίωση 300 ευρώ, την ώρα που ο χαμηλόβαθμος πυροσβέστης εργάζεται ατελείωτες εργατοώρες (βλ. επιφυλακές), παίρνοντας ως αμοιβή ΡΕΠΟ. Εσείς μπορείτε να ζήσετε τις οικογένειές σας με ΡΕΠΟ; Αν όλα τα παραπάνω όσον αφορά τις αμοιβές ισχύουν, δεν είναι πρόκληση κατά των συναδέλφων και της κοινωνίας; τότε τι είναι;
Όταν μεταξύ μας δεν σεβόμαστε την θεσμικότητά μας και έρχεται ο εργοδότης μετά και την ποδοπατεί, τι μπορούμε να πούμε;
Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για τα εξώδικα που έστειλε ο  ΓΓΠΠ στον Πρόεδρο κ Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Και μην μας πείτε ότι δεν το γνωρίζατε, καθώς έχουν βγει οι ανακοινώσεις.
Γνωρίζετε συνάδελφοι ότι οι κύριοι που συναναστρέφεστε και σας δίνουν πληροφορίες είναι μέλη μας, αλλά μη οικονομικά τακτοποιημένα και αντίδικοι της Ομοσπονδίας για υπεξαίρεση χρημάτων; Γνωρίζετε ότι ενώ έπαιρναν κανονικά τις συνδρομές από τα μέλη τους, δεν τις απέδωσαν ποτέ στην Ομοσπονδία; Γνωρίζετε ότι  Πρόεδρος Σωματείου και Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, την ώρα που εμείς υπογράφαμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο «Κύριος» αυτός παρακινούσε μέσω ανακοινώσεών του τον κόσμο να υπογράφει Ατομικές Συμβάσεις; Κατά τ’ άλλα προστατεύει τον εργαζόμενο!  Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι με τέτοιους ανθρώπους συνομιλείτε και συνεργάζεστε και εσείς όπως και ο κύριος Γενικός.


Δυστυχώς η κομματοποίηση του Συνδικαλισμού έδιωξε τους εργαζόμενους από τα Σωματεία και τώρα είναι έρμαια στα χέρια του κάθε εργοδότη.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια