Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όταν «συνδικαλιστικά» έχεις αναθέσει πλέον την επίλυση αιτημάτων στην «ευχή» και την «ελπίδα»

Γράφει ο Λεωνίδας Καρυπίδης, Αντιπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Μέλος ENA- ΜΠΡΟΣΤΑ
Ως δευτεροβάθμιος  συνδικαλιστικός  φορέας ανακοινώνεις, ότι υιοθετούνται  από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος  δυο από τις πέντε συνολικά,  τροπολογίες-νομοθετικές ρυθμίσεις που τάχα είχε  προτείνει η ομοσπονδία,  αλλά  και  ότι δυο από αυτές έχουν ήδη ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που θα  προωθήσει στην βουλή το υπουργείο,  μετά από συνάντηση εργασίας   αντιπροσωπειών  του γραφείου του κ Υπουργού και της ομοσπονδίας!!

Οι δύο, τροπολογίες – νομοθετικές ρυθμίσεις , που ήδη ενσωματώθηκαν  στο  σχέδιο νόμου,  όπως   ανακοίνωσε η ομοσπονδία    είναι:
- για την συνυπηρέτηση συζύγων που είναι εκπαιδευτικοί με στελέχη  των  «σωμάτων ασφαλείας»  !!
- η επέκταση των δόσεων για κράτηση ονομασίας υπέρ ΤΕΑΠΑΣΑ των  νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων και Υπαστυνόμων Β.

Προέκυψε ξαφνικά  κάποιο θέμα η πρόβλημα  με τις συνυπηρετήσεις αστυνομικών- εκπαιδευτικών   και το αναμοχλεύεται;

Εάν δρομολογήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για συνυπηρέτηση συζύγων που είναι  εκπαιδευτικοί με στελέχη των σωμάτων ασφαλείας,  τότε   γιατί την επόμενη  28-12-2019, η ομοσπονδία  με έγγραφο της  προς την Υφυπουργό Παιδείας   «αιτείται», την παύση της διακριτικής αντιμετώπισης των αστυνομικών έναντι  των στρατιωτικών, αλλά  και είναι πεπεισμένοι ότι το εύλογο αίτημα της  θα  «εισακουστεί» αυτή την φορά,  με την «ευχή» και την «ελπίδα»  πως θα  υπάρχουν σύντομα θετικές εξελίξεις,  στην συνυπηρέτηση συζύγων  εκπαιδευτικών με Αστυνομικούς !!!!

Δηλαδή,  στην κ. Υφυπουργό Παιδείας θέτετε αίτημα για συνυπηρέτηση  εκπαιδευτικών –αστυνομικών,  αλλά  όχι την «πρόταση»  τροπολογία-νομοθετική  ρύθμιση της ομοσπονδίας, που έχει  ήδη κατατεθεί  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και «ενσωματώθηκε» σε σχέδιο νόμου, που  προωθείτε στην Βουλή  !

Το να προσπαθείτε να «εντυπωσιάσετε»  με ανακοινώσεις που στερούνται  ορθότητας αλλά και σοβαρότητας,  σας καθιστά αναξιόπιστους συνομιλητές,  ειδικά όταν από την μια αναγγέλλετε την υιοθέτηση και   προώθηση  επίλυσης   αιτήματος της ομοσπονδίας  και την επόμενη εκ νέου αιτείσθε από συναρμόδιο  υπουργείο το ίδιο ζήτημα αλλά άνευ «κατάθεσης»  της τροπολογίας-νομοθετικής  ρύθμισης, είτε παρεμβαίνοντας  στο αυτοδιοίκητο του ΤΕΑΠΑΣΑ !

Από  την 16-5-2019  υπάρχει η  ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ , σχετικά  με την προβλεπόμενη πάγια εισφορά-κράτηση ονομασίας του δόκιμου Αστυφύλακα  και του Δόκιμου  Αξιωματικού,  σε Αστυφύλακα και Υπαστυνόμου Β των μετόχων  των ταμείων ΤΠΑΣ και ΤΠΥΑΠ,  να παρακρατείτε σε 36 ισόποσες δόσεις (από 18)  με την υποβολή πρότασης τροποποίησης του άρθρου 138 του ν 4052/2012 στην  εποπτεύουσα το ταμείο αρχή ΓΔΟΕΣ. Εξουσιοδοτεί δε τον προϊστάμενο της  Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού του ταμείου, για την υλοποίηση της απόφασης !
Επειδή τυχαίο δεν είναι τίποτα  σε αυτόν το τόπο!!!
Η ΠΟΑΞΙΑ, δεν «ασχολήθηκε» με τις συγκεκριμένες, «τροπολογίες -  νομοθετικές  ρυθμίσεις» !

ΥΓ.  Παραμονή της γέννησης του Θεανθρώπου με τον κ Υπουργό αλλά και με τον  κ Αρχηγό της Αστυνομίας ανταλλάσεις ευχές,  δεν συζητάς «όλες τις  εκκρεμότητες του Κλάδου»!!! και αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση της  παράταξης μας με τίτλο «συνδικαλιστικό κίνημα κλειστό λόγω εορτών».

ΥΓ1. Προτάσεις για «νομοθετικές ρυθμίσεις και τροπολογίες» της ομοσπονδίας  πριν κατατεθούν, «παρουσιάζονται»  πρώτα στα όργανα της ομοσπονδίας και στα  πρωτοβάθμια σωματεία  !
ΥΓ2. «Συνδικαλιστικό» έργο είναι η κατάργηση της εισφοράς-κράτησης  ονομασίας Αστυφύλακα-Υπαστυνόμου Β  και όχι η αύξηση των δόσεων  παρακράτησης !

Χρόνια πολλά, υγεία και το νέο έτος να είναι  καλύτερο, δημιουργικό αλλά  και πιο ειλικρινές!
  Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
          Αντιπρόσωπος  ΕΑΥ Κοζάνης
                Μέλος ENA- ΜΠΡΟΣΤΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια