Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουκάκι: Τί αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τις αντιδράσεις των αστυνομικών


Την απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με αιτιάσεις για τον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι.
 

«Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και απαντά σε εκείνους που διατύπωσαν την άποψη πως δεν έπρεπε σε βάρος των κατηγορουμένων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αλλά για κακουργήματα.
 

Η Εισαγγελία, μάλιστα, με την ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως αρμόδιο πλέον για να κρίνει είναι το Αυτόφωρο όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση. «Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση»αναφέρεται στην ανακοίνωση.Υπενθυμίζεται πως οι 20 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, καθώς, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής καθώς όπως υποστηρίζουν τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

 

Πηγή: parapolitika.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια