Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Αποστολόπουλος: Δημιουργούμε ανθρωποφάγα λαϊκά τηλεδικαστήρια

Κείμενο τού Δημήτρη Αποστολόπουλου: Σήμερα στην είδηση της εικόνας κ στον βωμό του πολιτικου κέρδους,αλλά και στο περί ικανοποίησης λαϊκού αισθήματος, δημιουργούμε ανθρωποφάγα
λαϊκά τηλεδικαστηρια! Αυτά με αφορμή το περιστατικό στο Ζεφύρι με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ κ τον ανήλικο(Ρομά) Στο πολύπαθο Ζεφύρι που λίγο καιρό πριν κάποιοι που πυροβολουσαν στον αέρα Χαρην μαγκιας, τραυμάτισαν θανάσιμα ένα εντεκάχρονο παιδί!!Επίσης που συμμορίες ανηλίκων τραβούσαν ηλικιωμένη για να την ληστέψουν κ που πυροβολούσαν αστυνομικούς την ώρα που πήγαιναν να ελέγξουν διατάραξη! Φυσικά οι αστυνομικοί που είναι οι φρουροί του νόμου κ προστάτες του κοινωνικού συνόλου ως φορείς εξουσίας πρέπει να είναι εγγρατεις,δίκαιοι να ακολουθούν το γράμμα του νόμου που προβλέπει τα πάντα ακόμη κ σε προκλήσεις κ άδικες πράξεις! Καθώς κ να διαφυλάξουν το κύρος του σώματος κ τους αγώνες των συναδερφων τους. Ομως ως ένστολοι πολίτες δεν κατάλαβα ποτέ γιατι δεν πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους!!Αφού οι υποχρεώσεις τους σαφώς είναι περ/ρες.Σαφως κ καταδικάζουμε κάθε εκνομη κ προκλητική συμπεριφορά συναδέρφου, η οποία πρέπει να είναι καθόλα άψογη, ενωτική κ με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε ανήλικους κ.α.
Πλην όμως εκτός της ποινικής κ πειθαρχικής διερεύνησης που πρέπει να γίνεται θα πρέπει να αποφεύγονται ακρότητες όπως συμπεράσματα χωρίς γνώση στοιχείων δικογραφίας..η χωρίς τις μαρτυρίες κ την παρουσία από όλα τα μέρη!!Επίσης οι προσωπικές απόψεις κ συμπεράσματα δν είναι αντικειμενική δημοσιογραφία. Ενα ακόμη που θα έπρεπε να τονίσουμε είναι ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι πολύ επαχθές για εργαζόμενους και οικογενειάρχες!Θα πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ κ όχι για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης!!Σε αυτό οι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές,οι Ενώσεις κ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έπρεπε να ορθονουν το ανάστημα τους,κ να υψώνουν την φωνή τους.Οχι σαν συγκάλυψη αλλά σαν ασπίδα προστασίας!!Ιδίως σε όσους δεν συμμετείχαν στην πράξη αλλά απλώς παρισταντο.Ομως οι φωνές κ η προστασία του προσωπικού κ των συναδέλφων, υψώνονται μόνο όταν βολεύει δημοσκοπικα!Όταν υπάρχει ένα εν δύναμη καλλιεργούμενο αρνητικό κλίμα..κρύβονται όλοι,ακόμη κ όταν κάποιος γίνεται βορά κ σε πολιτικές σκοπιμότητες!Να θυμίσω ότι δεν υπήρξε κανένα δραστικό βήμα όταν έπεφταν τσιμεντολιθοι στα κεφάλια των συναδέλφων μας αστυνομικών!Ούτε διατέθηκε ψυχολόγος στις οικογένειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που χτυπήθηκαν ανηλεώς στην Ν.Φιλαδελφια από χούλιγκανς της ΑΕΚ!Ούτε στις οικογένειες των αστυνομικών της ΟΠΚΕ που εριπταν μπάζα, μπογιές κ τσιμεντολιθους!
Γι'αυτό δεν θα υπογράψω αυτό το κείμενο ούτε σαν συνδικαλιστής, ούτε σαν υ/φ αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ.Αλλα σαν απλός αστυνομικός.
Αποστολοπουλος Δημήτριος μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ Βορειανατολικής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια