Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας συγχαίρει τον Νίκο Χαρδαλιά


Διαβάστε την ανακοίνωση:
Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Αργολίδας στη δύναμη του οποίου εντάσσεται και πρωτοβάθμιο σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, συγχαίρει τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά για την αμεσότατη ανταπόκριση του, καθώς και την ταχύτερη και βέλτιστη δυνατή διευθέτηση του φλέγοντος θέματος του λεγόμενου << 24ωρου >> ( υπερωριακή και νυχτερινή απασχόληση, απασχόληση σε Κυριακές, αργίες/ εξαιρέσιμες ημέρες κ.α. ) που αφορά 2,679 Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας. 

Τα ενεργά αντανακλαστικά , η ετοιμότητα και η μεθοδικότητα που χαρακτηρίζουν την επιχειρησιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απέναντι σε έκτακτες συνθήκες, φαίνεται ότι διατρέχουν και την υπηρεσιακή δραστηριότητα της πέρα και έξω από γραφειοκρατικές λογικές και στρουθοκαμηλισμούς. Αυτό που λέμε κανονικότητα γράμμα και πνεύμα…

Με δεδομένη τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαία κατανόησης που οικοδομεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την κοινωνία και τα εποπτευόμενα η συνεργαζόμενα σώματα, θεωρούμε ότι χρονίζουσες και εκκρεμείς αδικίες για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης θα αναγνωριστούν και θα αποκατασταθούν με γνώμονα την αναγκαία ομογενοποίηση  του Π.Σ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν και της διενεργούμενης διαβούλευσης για σχετικό στάδιο νόμου επισημαίνουμε τα εξής :

1.            Tην ανανέωση του χρόνου υπηρεσίας των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ( Π.Π.Υ ), πέραν της πρώτης πενταετίας, κατά το πρότυπο της νομοθεσίας για τους Συνοριοφύλακες.

2.            Την ένταξη τους στο ίδιο  μισθολόγιο με το μόνιμο προσωπικό όπως εφαρμόζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού τώρα για τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα αμείβονται χαμηλότερα.

3.            Τη δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ( Π.Π.Υ )αντίστοιχα με το καθεστώς που ισχύει για ομοειδείς καταστάσεις ( π.χ ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας.

                           

                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

          Φώτης Κολεβέντης                          Απόστολος Μπολιάρης