Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Τοτονίδης: Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στους διακινητές

Όταν κάποιοι πριν δύο χρόνια είχαν την «εξαιρετική» ιδέα να καταργήσουν τις Υπηρεσίες Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Ήπειρο, σε Πρέβεζα και Άρτα στο βωμό της εξοικονόμησης – δήθεν – προσωπικού, δεν φανταζόντουσαν πως σήμερα αυτές οι Υπηρεσίες θα ήταν πιο χρήσιμες από ποτέ. Σήμερα δυστυχώς στην περιοχή, είναι ευκολότερη από ποτέ η παράνομη έξοδος των μεταναστών με τους διακινητές να αλωνίζουν, αφού οι Υπηρεσίες αυτές πλέον δεν υπάρχουν για να ελέγξουν.

«Και τι μας νοιάζει εμάς» θα πει κανείς αφού οι μετανάστες εξέρχονται από την χώρα μας ; Να όμως που μας νοιάζει. Να όμως που χάνονται ανθρώπινες ζωές. Σαφώς τα κυκλώματα είναι υπεύθυνα για ότι συμβαίνει. Ευθύνες όμως έχουν και αυτοί που τότε καταργήσανε αυτές τις Υπηρεσίες στο βωμό της «ανασυγκρότησης» της ΕΛ.ΑΣ.

Από τότε φωνάζαμε, πως θα έρθουν ημέρες δύσκολες ημέρες. Με τις καταργήσεις Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης όλη η Χώρα σήμερα έχει γίνει μια αφύλακτη διάβαση – είσοδος και έξοδος - λες και δεν έχει σύνορα. Ευθύνες που πρωτίστως βαρύνουν αυτούς που τότε διαχειρίστηκαν το σφράγισμα αυτών των Υπηρεσιών και σήμερα κάθονται «ανήσυχοι» στον καναπέ τους να διερωτώνται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, η ανασύσταση και η ενίσχυση όλων των Υπηρεσιών αυτών που η προηγούμενη Κυβέρνηση «μαγικά» τις εξαφάνισε μέσα σε μια νύχτα και δεν άκουσε κανέναν.

 

Γραμματέας ΠΟΣΥΦΥ

Τοτονίδης Γιάννης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια