Χρύσα Παπαδοπούλου: Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα

Με τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ξεκίνησαν σήμερα οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην αρχή της αγόρευσής της η Χρύσα
Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα της δίκης, όταν δύο από τους φίλους του Παύλου, μάρτυρες κατηγορητηρίου, δέχτηκαν επίθεση έξω από το δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού από χρυσαυγίτες. «Ομως, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου δεν φοβήθηκαν, έσπασαν το απόστημα του απολύτως δικαιολογημένου φόβου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα», τόνισε η δικηγόρος και εξήγησε ότι το θύμα, αν και δεν ανήκε σε πολιτικό χώρο, ήταν πολιτικοποιημένο και αυτό φαινόταν μέσα από τα τραγούδια του.
«Με ένα κομμάτι χαρτί και μελάνι αντιμετώπιζε ο Φύσσας τους φασίστες, δεν σηκωνόταν στις 11 το βράδυ να πάει να μαχαιρώσει φασίστες, δεν υπάκουε στις εντολές κανενός πυρηνάρχη», συνέχισε η Χρύσα Παπαδοπούλου και αναφέρθηκε σε δύο ανακρίβειες της εισαγγελικής πρότασης:
«Δεν είναι αληθές ότι πριν από τη δολοφονία ο Ρουπακιάς δεν μίλησε με τους Πατέλη και Καζαντζόγλου. Αυτό το ισχυρίστηκε ο Ρουπακιάς στην απολογία του αλλά υπάρχει κλήση από τον Ρουπακιά στον υπεύθυνο ασφαλείας Καζαντζόγλου στις 23:36 για δεκατρία δευτερόλεπτα. Ηξερε, δηλαδή, ο Ρουπακιάς γιατί πήγαινε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια να συναντήσει τους άλλους (...) Δεν είναι αληθές ότι οι χρυσαυγίτες δεν ήταν οπλισμένοι έξω από το Κοράλλι, όπως φαίνεται από το σήμα που διαβιβάζει ο αστυνομικός Τσολακίδης: "Κέντρο, υπάρχουν σιδηρομπουνιές και ρόπαλα". Αυτό έχουν καταθέσει και οι φίλοι του Παύλου».
Αφού περιέγραψε αναλυτικά τι έγινε το βράδυ της δολοφονίας, η δικηγόρος ανακεφαλαίωσε λέγοντας: πρώτα είχαμε εντοπισμό του στόχου από τους χρυσαυγίτες στην καφετέρια «Κοράλλι», στη συνέχεια τα μέλη της Νίκαιας ενημερώνουν την ομάδα ασφαλείας και τον πυρηνάρχη, ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πυρηνάρχη Πατέλη με τον περιφερειάρχη Λαγό και το μήνυμα του Πατέλη με το οποίο συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου και οργανωμένα μετέβη στο Κερατσίνι, όπου σημειώθηκε η οργανωμένη επίθεση. «Το μόνο που πήγε στραβά για τη Χρυσή Αυγή ήταν η επιτόπια σύλληψη του δράστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.