ΣΕΦΕΑΑ: Πώς οι απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα;

Ανακοίνωση τού Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής: Σε ότι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας
προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.
Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις.
Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δεχτήκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στου δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΜΑΣ Β. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ε.