Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση της ΕΑΚΠ για τα προβλήματα καθαριότητας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων


Διαβάστε την ανακοίνωση:
 Προβλήματα καθαριότητας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η καθαριότητα των περισσοτέρων υπηρεσιών και κλιμακίων του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εφαρμογή διαχρονικών πολιτικών των περικοπών και της υποχρηματοδότησης στον προϋπολογισμό για την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και η κατάργηση δεκάδων θέσεων προσωπικού καθαριότητας αρχής γενομένης με τον Νόμο 3511/2006 με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας,  ανατίθεται σε ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, μετά από μειοδοτικούς διαγωνισμούς ή κατάθεση οικονομικών προσφορών.

Για να προχωρήσει όμως αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα με Υπουργική Απόφαση να γίνει η κατανομή του κατά αποκοπή χορηγήματος για καθαριότητα των υπηρεσιών, για το έτος 2020.

Ήδη από 31-12-2019 ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού δεν προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαριότητα σε πολλές Υπηρεσίες και Κλιμάκια του Σώματος.

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι:

             Το Πυροσβεστικό Σώμα εμπλέκεται σε μεγάλο και διαφορετικό όγκο συμβάντων που δημιουργούνται από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα, χημικές - βιολογικές - ραδιολογικές -πυρηνικές απειλές).  

             Στην πλειονότητα των προαναφερόμενων συμβάντων, υπάρχουν ή δημιουργούνται τοξικοί και μολυσματικοί  παράγοντες που καθίστανται ιδιαίτερα επιβλαβείς και επικίνδυνοι για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, καθώς μεταφέρονται αναπόφευκτα μέσω των οχημάτων και του εξοπλισμού των υπαλλήλων στους χώρους των υπηρεσιών, λόγω απουσίας δομών αποστείρωσης τους κατά την άφιξη τους σε αυτές.

             Η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας της μη επαρκούς και συνεχούς καθαριότητας σε συνδυασμό με τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις υποδομές, δημιουργούν ένα επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον εκθέτοντας σε επιπρόσθετους επιβαρυντικούς παράγοντες την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων στο Π.Σ., που εργάζονται σε χώρους όπου δεν παρέχονται καθόλου υπηρεσίες καθαριότητας ή αυτό γίνεται πλημμελώς.

Ζητάμε από εσάς να μεριμνήσετε ώστε να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του κονδυλίου της εγγεγραμμένης πίστωσης για την καθαριότητα.

Επίσης ζητάμε την αύξηση των κονδυλίων για την καθαριότητα διότι σε κάποιες απομακρυσμένες Υπηρεσίες και Κλιμάκια δεν υπάρχει καθόλου καθαριότητα λόγω μη  ενδιαφέροντος από τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, ενώ σε κάποιες άλλες η καθαριότητα είναι υποτυπώδης.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια