Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια του Διαρρηκτών ο "μαέστρος" στις κλειδαριές

Δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 39 και 41 ετών, ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, καθώς σύμφωνα με την έρευνά τους κρύβονται πίσω από
τουλάχιστον οκτώ διαρρήξεις και κλοπές από το 2018.
Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες το απόγευμα της Παρασκευής, τον έναν μόλις βγήκε από το σπίτι του στην Ομόνοια και τον δεύτερο μέσα στο διαμέρισμά του, στου Ζωγράφου.
Και οι δύο είχαν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα τις ελληνικές αρχές. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους και ο ένας θεωρείται «μαέστρος» στις κλειδαριές.
Οι αστυνομικοί της ΥΔΕΖΙ εκμεταλλεύτηκαν στοιχεία, που έλαβαν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, έψαξαν με επιμονή και κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

Οι φερόμενοι ως δράστες εντόπιζαν, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους τους, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.

Από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις φορητοί υπολογιστές
  • Έξι κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
  • Μία χρυσή λίρα
  • Μία παιχνιδομηχανή
  • Το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ


Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, εκ των οποίων μία στην Πάτρα καθώς και μία διάρρηξη σε ιατρείο, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι κρύβονται πίσω από πολύ περισσότερες.

Η αξία των αφαιρεθέντων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ποσό των 173.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια