Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΚΟ δήλωσε απώλεια στρογγυλής σφραγίδας

Μια περίεργη υπόθεση καλείται να διερευνήσει η ασφάλεια Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr πριν από τρεις ημέρες 50χρονος Ελληνοκαναδός που
εκπροσωπεί ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται σε προσφυγική δομή της περιοχής, για να καταγγείλει ότι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την είσοδο κοντέινερ που λειτουργούν τα γραφεία και αφαίρεσαν τη μοναδική στρογγυλή σφραγίδα.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία βρίσκονται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. 

Η υπόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη επιφύλαξη όπως σημειώνεται από αρμόδιες πηγές, δεδομένου ότι τέλη Νοεμβρίου είχε δοθεί προθεσμία στις ΜΚΟ από την ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, προκειμένου να δηλωθεί η ένταξη τους σε σχετικό μητρώο.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν ταυτόχρονα, η αρχή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξεκίνησε την χαρτογράφηση όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, σε μια προσπάθεια να καταστεί ευχερέστερος ο έλεγχος τους. 

Επίσης η αρχή «χαρτογραφεί» ήδη και προχωρά σε ελέγχους για όλες τις μεγάλης αξίας αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αγοραστές αλλοδαπούς προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών που υποκρύπτονται από τις αγοραπωλησίες μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



του Γιώργου Καραϊβάζ
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια