Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή γιατί επιμένει να οδηγεί… μεθυσμένος


 Στη φυλακή θα οδηγηθεί με απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου υπότροπος για οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Μία απόφαση που συζητήθηκε έντονα
στα δικηγορικά «πηγαδάκια» αφού στέλνει σαφές μήνυμα παραδειγματισμού εκείνων που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νόμο και μετατρέπονται σε κινούμενες βόμβες στους δρόμους.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εν λόγω Ηρακλειώτης κάθισε  στο εδώλιο για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και μάλιστα χωρίς να διαθέτει δίπλωμα. Παρά τις συστάσεις, τα κηρύγματα, τα πρόστιμα, εκείνος εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους και να πιάνει το τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Για δημόσιο κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης, ο οποίος κατακεραύνωσε την συμπεριφορά του κατηγορούμενου, υπογραμμίζοντας ότι έχουν υποχρέωση να προστατεύουν  τα παιδιά των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους.



Ο εισαγγελέας Ευστάθιος Θεοφανίδης



 

Το δικαστήριο με πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 41 μηνών ενώ για το ανασταλτικό της έφεσης ορίστηκε ο όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ.

 

Ελλείψει χρημάτων όμως ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί στη φυλακή και θα υποχρεωθεί να εκτίσει μέρος της ποινής όπως πλέον προβλέπεται με το νέο νόμο για πλαίσια ποινής άνω των 3 ετών έως 5 έτη. Είναι στην κρίση του δικαστηρίου αν θα δώσει ανασταλτικό στην έφεση και υπό ποιους όρους θα δοθεί αυτό.

 

Είναι μία απόφαση που εναρμονίζεται με το πνεύμα του νέου νόμου σε μία προσπάθεια παραδειγματισμού και αντεγκληματικής  πολιτικής, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι.

 

Από την πλευρά τους, στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου που χειρίστηκαν την υπόθεση ανέφεραν ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει «πιαστεί» να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ τέσσερις φορές μέσα σε διάστημα δύο-τριών μηνών και γι’ αυτό το λόγο παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα.

 

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
 
πηγή: patris.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια