Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκλεψαν το λάδι με τη μέθοδο του… ριφιφί

Στο… στόχαστρο θρασύτατων κλεφτών έπεσε ένας ομότιμος καθηγητής στο Ηράκλειο καθώς του έκλεψαν το λάδι της χρονιάς με τη μέθοδο του «ριφιφί». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η
διάρρηξη – κλοπή πρέπει να έγινε χθες το βράδυ με τον καθηγητή να πηγαίνει σήμερα στην αποθήκη που διατηρεί στον οικισμό Λιλιανό του δήμου Μινώα Πεδιάδος και να βλέπει μία μεγάλη τρύπα στον τοίχο ενώ μέσα από την αποθήκη έλειπε η ποσότητα λαδιού που είχε αποθηκεύσει.
kloph1
«Οι εικόνες που αντίκρισα ήταν απίστευτες. Οι κλέφτες ήρθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρατώντας τα κατάλληλα εργαλεία, και άνοιξαν ανενόχλητοι μία μεγάλη τρύπα – μισό μέτρο περίπου – στον πέτρινο τοίχο και μπήκαν μέσα. Έπειτα άδειασαν το λάδι από τις δύο ανοξείδωτες δεξαμενές που είχα μέσα. Μιλάμε για 250 κιλά λάδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
kloph
Δεύτερη φορά που έχει πέσει θύμα… κλοπής
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ομότιμος καθηγητής έχει πέσει θύμα… κλοπής.
Στο ίδιο σπίτι πριν από δύο χρόνια, άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα και έκλεψαν ότι πολύτιμο υπήρχε από μέσα.
Μετά απ’ αυτό το περιστατικό ο καθηγητής έλαβε τα μέτρα του βάζοντας συναγερμούς, σιδεριές και διπλές – τριπλές πόρτες γι’ αυτό και οι κλέφτες αυτή τη φορά μπήκαν στην αποθήκη σπάζοντας τον τοίχο.
Στο έλεος των… διαρρηκτών όλη η περιοχή
Δεν είναι μόνο το σπίτι του ομότιμου καθηγητή που έχει μπει στο στόχαστρο των διαρρηκτών.
Πολλές είναι οι κλοπές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό Λιλιανό με τους δράστες να κλέβουν κυρίως λάδι και διάφορα άλλα αγροτικά εργαλεία.
Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση στις αρχές για περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή καθώς σε όλο το Καστέλι – σύμφωνα με τα λεγόμενά τους – υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια