Πρόσκληση της ΕΑΚΠ για συζήτηση σχετικά με την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση  σχετικά με το πολυνομοσχέδιο

του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη ΑΘΗΝΑ.

Συναδέλφισσες–Συνάδελφοι, στα πλαίσια των προγραμματισμένων ανοιχτών συσκέψεων, ενημερώσεων και συζητήσεων που διοργανώνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για το  σχέδιο νόμου του υπουργείου προστασίας του πολίτη με θέμα:
«Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στην ΑΘΗΝΑ και ώρα 18:00
 στα  γραφεία της Πανελλήνιας  Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος  (Π.Ε.Α.Π.Σ.) 
Πατησίων 5  (7ος όροφος γραφείο 3)
Με εισηγητές τους:
Κωνσταντίνο Κέκη μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ευθύμιο Βουτσινά  μέλος της Εξελεγκτικής Γραμματείας της  Ε.Α.Κ.Π. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αττική, εποχικούς, πενταετείς, χαμηλόβαθμους και Αξιωματικούς, καθώς και όσους εκπροσώπους των αντίστοιχων ενώσεων και ομοσπονδιών, που βλέπουν την παθητική στάση των συνδικαλιστικών τους οργάνων, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά νοιώθουν τι ακριβώς διακυβεύεται μέσα από την ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου, να ενώσουμε την φωνή και τις δυνάμεις μας σε κοινό μέτωπο και να απαιτήσουμε την απόσυρση του.  
Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ψήφιση του Νομοσχεδίου, η προώθηση του οποίου όχι μόνο δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτε θετικό, αλλά θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Η προώθηση του νομοσχεδίου, θα καταργήσει τα τελευταία βασικά και στοιχειώδη δικαιώματα που μας έχουν απομείνει. Σταθεροποιεί την υποχρηματοδότηση της πυροπροστασίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως αυξάνει την ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα τομέων της. Με λίγα λόγια σταδιακά απαλλάσσει το κράτος από βασικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του που αφορούν την προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνανθρώπων μας, των υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος και τις μετατρέπει σε επενδυτικό εργαλείο για τους 
επιχειρηματικούς ομίλους.
Μοναδική διέξοδο ο αγώνας ενάντια  στους αντιλαϊκούς & αντεργατικούς σχεδιασμούς.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ