Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρίσκουν μπροστά τους τούς ίδιους κακοποιούς - Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα υπόθεση τής ΥΑ Αθηνών


44 κλοπές, 2 ληστείες, 15 οι συλληφθέντες. Μέχρι αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα αξιοπερίεργο στη νέα εξάρθρωση σπείρας κακοποιών από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Αθηνών. Ούτε η ποσότητα των πράξεων εντυπωσιάζει, αλλά ούτε και ο αριθμός των κατηγορούμενων.
Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων φωνάζουν εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί, που υποστηρίζουν ότι καλούνται να συλλαμβάνουν τους ίδιους και τους ίδιους.
Αντιγράφοντας από το δελτίο τύπου της Αστυνομίας βλέπουμε ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συναφή ποινικά αδικήματα και μάλιστα συνολικά έχουν συλληφθεί ή έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους, πάνω από 100 φορές.
Επίσης, είναι ξεκάθαρο για τους αστυνομικούς ότι οι δεκαπέντε δεν εργάζονται και έχουν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τη διάπραξη ληστειών και κλοπών και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Γιατί, λοιπόν, ήταν εκτός φυλακής;

Το ερώτημα όχι μόνο πρέπει να απαντηθεί, αλλά και άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Διαβάστε πώς περιγράφουν τη δράση της σπείρας οι αστυνομικοί:
Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες καθώς και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και προσωπικά αντικείμενα αξιοσημείωτης χρηματικής αξίας.
Δρούσαν συστηματικά, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές της Ομονοίας, της Ακρόπολης, του Νέου Κόσμου και της Κυψέλης. Παράλληλα η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Άγιο Δημήτριο.
Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, 3 κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και 2 ληστείες σε πεζούς.
Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια