Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Ανοικτή συζήτηση στην Ήπειρο

Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ: Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου οργανώνει ανοιχτή σύσκεψη για ενημέρωση και συζήτηση για το σχέδιο
νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο προωθείται μία ακόμα ψευδεπίγραφη αναδιοργάνωση - αναδιάρθρωση για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία.
    Την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και ώρα 18:30
στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολέων Ζέρβα 28 - 30, Στοά Σάρκα).
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθούνται:
Η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που καλούνται να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας, τις υποδομές της χώρας και το φυσικό περιβάλλον.
Η κατάργηση των τελευταίων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει. Η διάλυση της οικογενειακής και υπηρεσιακής μας ζωής, με το ξεσπίτωμα χιλιάδων πυροσβεστών με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις και την επιβολή των επιφυλακών σε μόνιμη - τακτική βάση.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει διόρθωση, μόνο απόσυρση.
Η Ε.Α.Κ.Π. έχει προειδοποιήσει για τους σχεδιασμούς αυτούς και τους συναδέλφους και τον Ελληνικό Λαό.
Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση των κυβερνητικών παραγόντων και των συμβιβασμένων - ξεπουλημένων συνδικαλιστών, για τις δήθεν θετικές τομές του νομοσχεδίου.
Το προεδρείο και η πλειοψηφία της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της, οι ενώσεις αξιωματικών και πτυχιούχων (Ε.Α.Π.Σ. & Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) και αρκετά από τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών, συμφωνούν με τις ψευτοαναδιοργανώσεις του Π.Σ. και της πολιτικής προστασίας χωρίς την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση. Ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας και συμφωνούν με τις μεταθέσεις - ξεσπίτωμα με μόρια, με τη νέα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και τη διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής. Είναι σε πλήρη σύμπνοια και με αυτή την κυβέρνηση και βάζουν πλάτη για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, χωρίς αντιδράσεις από τους πυροσβέστες και το λαό.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το προεδρείο του σωματείου των πυροσβεστών της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, που καταθέτει γραπτές προτάσεις για την αναδιοργάνωση στην περιχαρακωμένη - κλειστή συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι στην Ήπειρο για το περιεχόμενό τους και χωρίς να παρουσιαστούν οι προτάσεις αυτές στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ήπειρο, μόνιμους (χαμηλόβαθμους και αξιωματικούς), εποχικούς, πενταετείς, καθώς και εκπροσώπους των αντίστοιχων σωματείων και ομοσπονδιών των πυροσβεστών, με ένα και μοναδικό σκοπό:
Την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση, προκειμένου να κατανοηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Τον διάλογο, με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα, για να ενώσουμε την φωνή και τις δυνάμεις μας σε κοινό μέτωπο. Να πραγματοποιήσουμε ένστολες κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στη Βουλή, για να εμποδίσουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου και να  απαιτήσουμε την απόσυρσή του.
Να διεκδικήσουμε την πραγματική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της υπηρεσίας μας και της Πολιτικής Προστασίας με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση, την ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την κοινωνία που εκτιμά τους αγώνες μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια