Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ: Αποκατάσταση της αλήθειας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας


Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ (14.01.2020) με θέμα συζήτησης το Σχέδιο Νόμου για την Πολιτική Προστασία και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από σχετικό αίτημα μας προς τον Γ.Γ.Π.Π. Νίκο Χαρδαλιά  παραβρέθηκε ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας και πρώην Αρχηγός του Π.Σ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Υποστράτηγος Αλέξιος Ράπανος προκειμένου να τοποθετηθούν στα εκατοντάδες ερωτήματα συναδέλφων που έχουν προκύψει και να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις σε μείζονα θέματα που αφορούν το προσωπικό όπως ο Κανονισμός Μεταθέσεων και το Βαθμολόγιο και άλλα θεσμικού χαρακτήρα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, πράγμα και το οποίο έγινε σε μια ζωντανή και ουσιαστική  συζήτηση.
   Ο επικεφαλής της παράταξης των  ανεξάρτητων (ντε και καλά) πυροσβεστών Αττικής είτε γιατί αδυνατεί να κατανοήσει απλές έννοιες είτε γιατί παρερμηνεύει συνειδητά κατά την γνωστή πια πρακτική του τα λεγόμενα του ομιλητή κ. Αλέξιου Ράπανου, ο οποίος ανέφερε τα ακριβώς αντίθετα, προσπαθούσε με το γνωστό ύφος του να υποβάλλει αποπροσανατολιστικές, δυσερμήνευτες και ακαταλαβίστικες ερωτήσεις, άσχετες με το ουσιαστικό θέμα της Συνδιάσκεψης για το οποίο είχαν έρθει για να ενημερωθούν και να συζητήσουν συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα, φωνασκώντας και διακόπτοντας τον ομιλητή, πράγμα το οποίο προκάλεσε έντονη δυσφορία σε όλους.
    Η επιχείρηση ανάδειξης των προσωπικών, μικροσυνδικαλιστικών του φιλοδοξιών (διάβαζε ματαιοδοξίας) προκειμένου να κερδίσει ενός λεπτού δημοσιότητα στην αίθουσα έθεσε σε διακινδύνευση την όλη διαδικασία που αποφεύχθηκε τόσο χάρις στην ψυχραιμία αλλά και την αίσθηση χιούμορ που διέθεταν οι συνάδελφοι εκπρόσωποι των πυροσβεστών ως υπομονετικό ακροατήριο του μάταιου του διαλόγου μαζί του.
    Στη συνέχεια αδυνατώντας να τρυπήσει το δίχτυ της απόρριψης, του αποκλεισμού και της παρακμιακής του αντίληψης για τα συνδικαλιστικά μας πράγματα στο οποίο έχει αυτοεγκλωβιστεί, προχώρησε και σε διαδικτυακή ανάρτηση των όσων έτσι και αλλιώς θα ισχυριζόταν σε σχέση με τη Συνδιάσκεψη και τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών. Η διαστρέβλωση στο μεγαλείο της.
    Δε θα σχολιάσουμε την ημιμάθεια τις ασυναρτησίες και την γραφικότητα της  ανάρτησης του, που 
ως σκοπό έχουν να στραφούν εναντίον ανθρώπων – συναδέλφων μας στο Σώμα στο οποίο προσφέρουν και τιμούν.
    Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι η κακοήθεια, η στοχοποίηση προσώπων,(γνωστή τόσον χρόνων πρακτική) η έλλειψη σοβαρότητας  και η γραφικότητα έχουν τα όρια τους, ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι ηχώ από το παρελθόν που δεν προσφέρουν τίποτα το θετικό στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά αντίθετα το φθείρουν και το αποδυναμώνουν. Εκτός και αν αυτός είναι ο πραγματικός του σκοπός. Εντάξει το καταλάβαμε !   
   Κατά το σκέλος που μας αφορά ζητάμε συγγνώμη από τους προσκεκλημένους μας που δεν τους είχαμε ενημερώσει για το ενδεχόμενο σε μια τόσο σοβαρού ενδιαφέροντος Συνδιάσκεψη να εμφανιστούν απρόσκλητοι διάφοροι υπερφίαλοι γραφικοί τύποι με αποστολή – έστω και αυτοδιασυρόμενοι – να την υπονομεύσουν. Όμως είμαστε βέβαιοι ότι κατάλαβαν, όπως πια όλοι οι συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.
   Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών και την αναβάθμιση του Π.Σ.. Σ’ αυτόν τον αγώνα ας συστρατευτούμε όλοι με ενότητα και ελπίδα για ένα  καλύτερο αύριο.

    
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια