Μεσσηνία: Κρεοπώλης κυνήγησε νεαρό, που συνελήφθη λίγο αργότερα για κλοπές

Τουλάχιστον σε 13 κλοπές και απόπειρες σε  χωριά του Δήμου Καλαμάτας εμπλέκεται ένας 21χρονος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας το απόγευμα της Πέμπτης στο Πλατύ.

Πρόκειται για έναν ρομά, που νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης διέρρηξε κρεοπωλείο στο Πλατύ χωρίς όμως να πάρει κάτι και στη συνέχεια μπήκε δίπλα στο σπίτι του κρεοπώλη. Δεν υπολόγιζε, όμως ότι ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα. Ο κρεοπώλης τον κυνήγησε και κάλεσε την Αστυνομία.
Ο 21χρονος συνελήφθη γύρω στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Από την προανάκριση, που ακολούθησε προέκυψε, ότι ο νεαρός είχε "χτυπήσει" αρκετές φορές σε Πλατύ, Άγιο Φλώρο, Αρφαρά και Άγιο Κωνσταντίνο. Φαίνεται μάλιστα, ότι εμπλέκεται και στην διάρρηξη του λεωφορείου του πρώην προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, από όπου έκλεψε το ραδιόφωνο.


Συνήθιζε να μπαίνει σε σπίτια παραβιάζοντας παράθυρα, γνωρίζοντας ότι λείπουν οι ιδιοκτήτες και αφαιρούσε ότι έβρισκε μπροστά του. Από μικρά χρηματικά ποσά μέχρι και τηλεοράσεις. Επίσης, όπως φαίνεται, κατά την ελαιοκομική περίοδο, έσπαζε παράθυρα αυτοκινήτων για να μπορέσει να κλέψει από το εσωτερικό τους διάφορα, όπως αλυσοπρίονα, αλλά και τενεκέδες με λάδι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.