Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής: Νομοσχέδιο “μόρφωμα” που προσβάλει το πυροσβεστικό σώμα


Διαβάστε την ανακοίνωση 

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας μας με κεντρικό ομιλητή το σχεδόν “δια βίου” επιτελικό υποστράτηγο Ράπανο Αλέξιο. 

Ο άνθρωπος που παραδέχθηκε δημόσια, ότι είναι ο υπεύθυνος για το νομοσχέδιο “μόρφωμα” που οδηγεί στην υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσα από τα πολλά  που ακούσαμε μας ανέφερε τις απόψεις του για τους χαμηλόβαθμους και για τους υπηρετούντες με προβλήματα υγείας.
Ρωτάμε ευθέως τον Γ.Γ.Π.Π.  κ.  Χαρδαλιά Ν.: Γνωρίζει ότι το “δεξί του χέρι” για την αναδιοργάνωση του Σώματος εκφράζεται δημόσια για τους πυρονόμους του Π. Σ. ότι είναι “βασιλικότεροι του βασιλέως” ?
Κατά τα λεγόμενα του, οι πυρονόμοι της επαρχίας υστερούν από τους πυρονόμους στα αστικά κέντρα στην απόδοση της εργασίας τους?
Ότι οι συνάδελφοι που έχουν προβλήματα υγείας και είναι υπηρεσία γραφείου θα πρέπει να περάσουν από επιτροπή του στρατού, γιατί η επιτροπή του Π.Σ. δεν θεωρείται αξιόπιστη?
Γνωρίζει ο κ. Χαρδαλιάς Ν. ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ο οποίος εκφράζεται απαξιωτικά και ρατσιστικά για τους συναδέλφους του επί σειρά ετών, σχεδόν 02 δεκαετίες,  υπηρετεί σε επιτελικές θέσεις, εκτός μάχιμης υπηρεσίας και τα περισσότερα από αυτά στην διεύθυνση προσωπικού, αξιολογώντας τους καθολικά μάχιμους συναδέλφους του?
Ερωτηθείς από εμένα ως επικεφαλής του συνδυασμού της Αττικής, για το πως θα λειτουργήσει το νέο νομοσχέδιο – “Μόρφωμα” απέφυγε,  οποιαδήποτε απάντηση και αρκέστηκε σε προσωπικές επιθέσεις του τύπου: -“Δεν καταλαβαίνω τι έχεις μέσα στο κεφάλι σου” !!!...
Σε ερώτηση μου πως είναι δυνατόν αυτός που αποφασίζει για τις μετακινήσεις υπαλλήλων και είναι ο βασικός εμπνευστής του νομοσχεδίου που υποβαθμίζει τον κοινωνικό ρόλο, την αξία και την ιστορία του Π.Σ. να μην είναι ΙΚΑΝΟΣ να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις, διαπιστώσαμε την ανικανότητα επικοινωνίας του κατά την διάρκεια της διαβούλευσης…
Σας ρωτάμε κ. Χαρδαλιά Ν.:
1. Ξέρετε ή δεν ξέρετε πόσοι είναι υπηρεσία γραφείου στο Π.Σ?
Σας είπαν για 900 ενώ ξέρουμε ότι είναι σχεδόν 400 συνάδελφοι μόνο…

2. Πόσοι αξιωματικοί υπηρετούν στο αρχηγείο του Π.Σ?

3. Γιατί σχεδόν παντού αξιωματικοί μάχιμης υπηρεσίας είναι πυρονόμοι?  Και αξιωματικοί “εκ της σχολής” για πάνω από δεκαετίες “κρύβονται πίσω από τα γραφεία” ?

4. Ρωτήστε κύριε Γενικέ Γραμματέα τον κ. Ράπανο Α.. Το γραφείο στο οποίο είναι προϊστάμενος την “πλασματική” 5ετία την εξαγοράζουν όσοι έχουν κάνει μάχιμο υπηρεσία ή υπάρχουν και υπάλληλοι που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ στην “πρώτη γραμμή του πυρός” και υπηρετούν στο Α.Π.Σ. και “κατά λάθος” την εξαγοράζουν;?

5. Αμφισβητεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο Υποστράτηγος Ράπανος Α. τις επιτροπές υγείας του Π.Σ. και τον ρωτάμε δημόσια:

Γνωρίζει ότι υπάρχουν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας? Π.χ. εμφράγματα, χειρουργεία στο κεφάλι κτλ., που έχουν κρύψει τις παθήσεις τους και δεν εμφανίζονται, ως οφείλουν, να το αναφέρουν στα ιατρεία του Π.Σ. για να μπορούν να λάβουν μέρος στις κρίσεις?

Αυτοί οι αξιωματικοί με σοβαρές παθήσεις στην “δύσκολη στιγμή” του συμβάντος θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν? Ή θα θρηνήσουμε θύματα?

Οι Ε.Δ.Ε. που έχετε στο γραφείο σας είναι λογικό να τις διεκπεραιώνετε από 06 μήνες εώς και 03 χρόνια και ορισμένες από αυτές που αφορούν την κάλυψη σοβαρών καταγγελιών το πόρισμά τους να είναι «εκτός θέματος» και να διαφαίνεται ότι παρέχετε ασυλία στους αξιωματικούς που τους αφορούν?

Είναι αλήθεια ή ψέμματα κ.Ράπανε Α. ότι λαμβάνετε αποζημιώσεις νυχτερινών και πενθημέρων από την θέση Γραφείου όπου υπηρετείτε?

Μήπως θα έπρεπε αυτός που θέλει να μας ελέγξει, να ελέγξει άμεσα το δικό του το γραφείο?

Σας αρέσει δεν σας αρέσει ουδείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Συνάδελφοι ποιοι αποκρύπτουν τα στοιχεία από τον κ. Υπουργό και τον παραπληροφορούν?

Το Π.Σ. δεν είναι ιδιωτική τους επιχείρηση… Ανήκει στον Έλληνα Πολίτη που πληρώνει για να λειτουργούμε σωστά.

Δεν πληρώνει ο πολίτης για να φτιάξετε “στρατιές” ταξιαρχών και παραπάνω θέσεις υποστρατήγων!!!...

Γι’ αυτούς τα βρήκατε τα λεφτά και για τον πυροσβέστη δεν υπάρχουν?

Αναρωτηθείτε… εάν ήθελε ο βασικός εισηγητής σας να πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να σας εισηγηθεί να γίνουν οι κρίσεις για τους αξιωματικούς αφού ξεκαθαριστούν πρώτα όλα αυτά που οφείλει να γνωρίζει?

Δεν θα έπρεπε πρώτα να φτιάξει τα του “οίκου του” ?

Πρέπει να κατανοήσετε ότι αυτοί που έχετε δίπλα σας έχουν ξεχάσει να σας ενημερώσουν για σοβαρά προβλήματα που  οφείλουν εκ της θέσεως τους να γνωρίζουν. Ο πυροσβέστης όταν δεν γνωρίζει τιμωρείται… Οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί που έχετε στην ομάδα σας είναι στο απυρόβλητο?

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.

ΑΥΤΟ ΤΟ “ΜΟΡΦΩΜΑ” ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 

 

Επικεφαλής Συνδυασμού

 Ιωάννης Δ. Τσιλίκας

          Πυρ/μος

 http://anexartitoipyrosvestes.blogspot.com

Τηλ: 6936187006

16/01/2020

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια