Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος


Ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος ήταν καλεσμένος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας (25-1-2020) και μας παραχώρησε μία live συνέντευξη που ήταν πραγματικά απολαυστική! Ειδικά για εμάς που δεν έχουμε χάσει επεισόδιο της “Ανατομίας ενός εγκλήματος” του “Κόκκινου Κύκλου” και της “10ης εντολής”!
Ο κ. Κοκκινόπουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, φώτισε σκοτεινές πτυχές υποθέσεων που έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά, μας μίλησε για τη σκιαγράφηση του ψυχο-εγκληματικού προφίλ, για την έρευνα -ψυχολογική και καλλιτεχνική- κάθε υπόθεσης, καθώς και για τη συμβουλή του στους ηθοποιούς να αγαπήσουν τον ρόλο που υποδύονται ακόμα κι αν τους είναι απεχθής. Επεσήμανε ότι δεν προσπαθεί, τηλεοπτικά, να δικαιολογήσει τον δολοφόνο, αλλά να κατανοήσει τα κίνητρα εγκληματικής του δράσης, πώς και γιατί ένας άνθρωπος δύναται να φτάσει στο πιο ακραίο σημείο, στο σημείο να ξεπεράσει την “λεπτή, κόκκινη γραμμή” και να διαπράξει φόνο.
Μας αποκάλυψε, επίσης, με ποιες υποθέσεις δεν θέλει να ασχοληθεί τηλεοπτικά (με υποθέσεις παιδοφιλίας), αλλά και ποια είναι τα επόμενα σχέδια του.
 
 
Στην ερώτηση για το ποια ψυχοσύνθεση του έχει κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον -άντρα δράστη ή γυναίκα δραστιδα- μας απάντησε εμφατικά “ασφαλώς γυναίκα δράστιδα” και μας εξήγησε ότι θεωρεί πολύ πιο σύνθετη και πολύπλοκη τη γυναικεία εγκληματούσα ψυχή (έχουμε να πούμε πολλά στο σεμινάριο μας στις 22-2!!), ενώ στην ερώτηση σχετικά με το ποια υπόθεση έχει απασχολήσει περισσότερο το κοινό μας ανέφερε την υπόθεση trafficking, από τις πιο πρόσφατες υποθέσεις του και τόνισε την ικανοποίησή του να περνάει μέσα από κάποιες υποθέσεις ορισμένα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.
 
Σε αυτή την υπόθεση, ανέφερε, ότι ήθελε να δώσει και το στοιχείο της βίας (το οποίο πλέον δεν προτιμά τόσο, γιατί πιστεύει ότι όσα δεν δείχνουμε κεντρίζουν πολύ περισσότερο και πιο ουσιαστικά το ενδιαφέρον), για να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα και να περάσει ένα δυνατό μήνυμα.
Τέλος, μας αποκάλυψε ότι ο αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Ντοστογιέφσκι, τον οποίο μελετά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συμβουλεύει τους ηθοποιούς να διαβάζουν Ντοστογιέφσκι, υπογραμμίζοντας ότι, αν και δεν διαβάζουν όλοι, στην Ελλάδα έχουμε καλούς και διαβασμένους ηθοποιούς.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κοκκινόπουλο που μας τίμησε με την παρουσία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε!!
 



πηγή: aggelikikardara.wordpress.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια