Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πώς η εισαγγελέας έκλεισε τα μάτια στην αλήθεια


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr

Eίναι γνωστό ότι η τακτικτή εισαγγελέας στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής Αδαμαντία Οικονόμου βάλθηκε να μετατρέψει το νεοναζιστικό μόρφωμα από εγκληματική οργάνωση σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, για να στηρίξει την αθωωτική της πρόταση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, αναφερόμενη στη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έφτασε στο σημείο να μιλήσει σαν εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Αλλωστε, ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής από μια τέτοια ενέργεια; Θα το ωφελούσε σε κάτι; Ακριβώς το αντίθετο θα συνέβαινε».


Λέμε ότι μίλησε σαν εκπρόσωπος του τύπου της νεοναζιστικής συμμορίας, γιατί έχει ακούσει το απόσπασμα από το βίντεο που καταγράφει ομιλία του Μιχαλολιάκου στα γραφεία της ΧΑ, στις 26 Μάη του 2012 (βίντεο 261200, παράρτημα 13.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327, που περιλαμβάνει υλικό του Μιχαλολιάκου). Ηταν ένα από τα έγγραφα που η πολιτική αγωγή ζήτησε να προβληθούν κατά το στάδιο της ανάγνωσης των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων της δικογραφίας. Της το ξαναθυμίζουμε, για να μην είναι τόσο κατηγορηματική για το ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δε θα είχε κανένα όφελος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:


«Και έχουνε κάποιους ρουφιάνους οι υπηρεσίες, οι δήθεν που ενδιαφέρονται για την εθνική ασφάλεια, μέσα στους Αφγανούς. Και ξέρετε τι μηνύματα τους έδωσαν, σε Αφγανούς, σε Αλγερινούς κ.λ.π.; Να έχετε μαχαίρια μαζί σας, γιατί θα σας σφάξουν οι χρυσαυγίτες. Σε τι ελπίζουν; Είχαν πει στο σύλλογο Αφγανών -και είναι πληροφορία πρόσφατη που έχω- να οπλοφορείτε, γιατί κινδυνεύετε από τους χρυσαυγίτες. Αυτό έχουνε πει τα ρεμάλια που πληρώνονται από τη Μοσάντ και τους Αμερικανούς. Θέλουνε να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή. Δεν θα τα καταφέρουν. Πάνω από τα πτώματά μας (χειροκροτήματα από κάτω).


Ελπίζουν ένας χρυσαυγίτης να σφάξει έναν ξένο για να στρέψουν το πολιτικό κλίμα. Εχουν χάσει τη μπάλα, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα φτάσει 15% και 20%. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται (χειροκροτήματα από κάτω)».


Παραθέτουμε σκόπιμα μεγάλο απόσπασμα (επαναλαμβάνουμε: το έχει ακούσει και η εισαγγελέας), για να μην επαναλάβει τον ανυπόστατο ισχυρισμό της ότι κάνουμε επιλεκτική χρήση των ομιλιών Μιχαλολιάκου. Ο Μιχαλολιάκος, απαντώντας στους αντιπάλους του, τους συμβουλεύει να μην ελπίζουν, ότι θα αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα σε βάρος της Χρυσής Αυγής αν ένας χρυσαυγίτης σφάξει έναν ξένο. Τους ειρωνεύεται, μάλιστα, λέγοντας ότι έχουν χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, προεξοφλώντας ότι η σφαγή ενός ξένου από έναν χρυσαυγίτη θα εκτινάξει τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο 15% με 20%. Ετσι, ομολογεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι οι δολοφονίες και τα λιντσαρίσματα είναι στοιχεία που φουσκώνουν το εκλογικό ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος. Ανταλλάσσει το αίμα με ψήφους, με σκοπό να σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία στην Ελλάδα, για να προετοιμάσει το έδαφος για να επικρατήσει και να διαχειριστεί την εξουσία προς όφελος του κεφαλαίου (όπως έκαναν οι πολιτικοϊδεολογικοί του πρόγονοι, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι).


Με την ομιλία του αυτή ο Μιχαλολιάκος μας δίνει μια απτή απόδειξη του ότι ο εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος είναι σύμφυτος με την άσκηση φασιστικής βίας και τη διάπραξη εγκλημάτων. Αυτό το μόρφωμα απέδειξε ότι ζει και αναπτύσσεται με τη διάπραξη φασιστικών εγκλημάτων, όπως οι δολοφονίες του Φύσσα και του Λουκμάν, οι απόπειρες δολοφονιών των αιγύπτιων ψαράδων, των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι δολοφονικές επιθέσεις στο στέκι Αντίπνοια και αλλού.


Ενώ ο ΜΙχαλολιάκος δηλώνει ότι τα εκλογικά ποσοστά της ΧΑ θα αυξηθούν στο 15% με 20% μετά από το σφάξιμο ενός ξένου και ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει στροφή στο πολιτικό κλίμα και εκλογική χασούρα του νεοναζιστικού μορφώματος, γιατί η εισαγγελέας Οικονόμου επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα ωφελούνταν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Επιμένει, γιατί είχε αποφασίσει, αγνοώντας προκλητικά όλη την ακροαματική διαδικασία και τα άπειρα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των 68 νεοναζιστών κατηγορούμενων, να προτείνει την αθώωσή τους χαρακτηρίζοντας αυθαίρετα τη Χρυσή Αυγή νόμιμο πολιτικό κόμμα.


Με τη δήλωσή του, ότι έχουν χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσοι πιστεύουν ότι η ΧΑ θα έχει εκλογική πτώση μετά τη διάπραξη ενός φόνου, ο Μιχαλολιάλος κατατάσσει και την ευεργέτιδά τους σ΄ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Ερμηνεύοντας αντικειμενικά την τοποθέτηση Μιχαλολιάκου, μπορεί κάποιος να πει ότι η εισαγγελέας έχει χάσει τη μπάλα και δεν ξέρει τι της γίνεται.


Σ’ αυτή την ομιλία του, που είναι καταγεγραμμένη στο συγκεκριμένο βίντεο, ο Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στους αντιφασίστες, τους οποίους χαρακτήρισε «αντιρατσιστική χούντα». Η συγκεκριμένη αναφορά δεν προβλήθηκε στο δικαστήριο, όχι φυσικά από διάθεση συγκάλυψης, αλλά επειδή ο τεράστιος όγκος των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων επέβαλε να γίνει επιλογή. Ιδού τι έλεγε ο φίρερ, αναφερόμενος στην «αντιρατσιστική χούντα»:


«Ναι, αράπη, όχι μαύρο, αράπη, έτσι λέει η παράδοσή μας (έντονα χειροκροτήματα από κάτω). Διαβάστε κλέφτικα τραγούδια, διαβάστε τις παραδόσεις του Νικολάου Πολίτη, διαβάστε όλα τα ιστορικά κείμενα του ελληνισμού. Ξαφνικά, μας λένε, δεν υπάρχουν αράπηδες. Υπάρχουν μαύροι. Ολα πρέπει να τα διαγράψουμε. Ολα στη χούντα την αντιρατσιστική. Την οποία έχουν στήσει και την οποία αγωνιζόμαστε για να τη λήξουμε».


Ρωτάμε την εισαγγελέα Οικονόμου: έχει ακούσει εκπρόσωπο αστικού κοινοβουλευτικού κόμματος να λέει για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και σε περιστάσεις σκληρής πολιτικής σύγκρουσης, ότι «αγωνιζόμαστε για να τους λήξουμε»; Τι περιεχόμενο έχει η απειλή «να τους λήξουμε», στο στόμα ενός φιρερίσκου, που καμαρώνει ότι με μια δολοφονία αλλοδαπού τα ποσοστά του κόμματός του θα εκτιναχθούν;


Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως, όταν ο Μιχαλολιάκος λέει ότι «αγωνίζονται για να λήξουν την αντιρατσιστική χούντα», αναφέρεται στη φυσική εξόντωση αγωνιστών, μέσω στυγνών δολοφονιών, όπως συνέβη με τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει και τον έψαχναν, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ νεοναζιστών. Μιλώντας στα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας, ο Μιχαλολιάκος περιέγραψε τη στοχοποίηση ενός ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού χώρου, αυτού τον οποίο αποκαλεί «αντιρατσιστική χούντα». Στο πλαίσιο αυτής της γενικής στοχοποίησης, στοχοποίησαν και μεμονωμένα άτομα αυτού του χώρου.


Η προσπάθεια της εισαγγελέα Οικονόμου να αποδείξει, ότι ο Παύλος Φύσσας δεν είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή έπεσε στο κενό. Θυμίζουμε, για μια φορά ακόμα, τι έλεγε ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στο Σιδηρόκαστρο, για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στον (δεξιό) δημοσιογράφου Ακη Παυλόπουλο, επειδή ο φίρερ θεώρησε ότι τον είχε βρίσει: «Οπως και ο Ακης Παυλόπουλος παλαιότερα, ο οποίος με είχε βρίσει και είχανε φύγει τα παιδιά με μοτοσυκλέτες να πάνε εκεί να τα σπάσουνε στο ΑΛΤΕΡ. Ναι, είναι αλήθεια αυτό. (Από κάτω: «Δεν σε βάζουνε εσκεμμένα στα κανάλια»). Και με έβγαλε και μου είπε, κύριε Μιχαλολιάκο, πρέπει να έχω σωματοφύλακες; Νομίζοντας ότι εγώ θα μασήσω, έτσι. Και του είπα: βεβαίως. Και το είπα, του λέω, γιατί είσαι ψεύτης και συκοφάντης και πληρώνεσαι πλουσιοπάροχα από τους εβραίους και τους τραπεζίτες για να λες ψέματα στον ελληνικό λαό. Μετά λοιπόν την εκπομπή, με πήρε τηλέφωνο. Νίκο μου, τι είναι αυτά που είπες; Θα φοβάται και η γυναίκα μου. (Ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει γελώντας). Του λέω, άκου, απάντησα αμέσως, δόσ’ μου το τηλέφωνο του σπιτιού σου να την καθησυχάσω. Σαν να του λέω, δώσε μου και την διεύθυνση του σπιτιού σου».


Ρωτάμε την εισαγγελέα Οικονόμου: Γνωρίζει να συμπεριφέρονται οι ηγεσίες των αστικών πολιτικών κομμάτων με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Μιχαλολιάκος στον Παυλόπουλο; Εχει ακούσει αρχηγό αστικού πολιτικού κόμματος να καμαρώνει επειδή έστειλε μπράβους να τραμπουκίσουν σε βάρος δημοσιογράφου ενός καναλιού, για να τον τρομοκρατήσουν και «να μάθει να φέρεται στον αρχηγό για να μην πάθει χειρότερα»;


Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της εισαγγελέα Οικονόμου, ότι η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που δεν είχε καμία σχέση με τις δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονιών από μέλη και στελέχη της, είναι στον αέρα. Η εισαγγελέας εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τον ισχυρισμό της ότι η ΧΑ δήθεν δεν είχε κανένα όφελος από τη δολοφονία του Φύσσα.


Η εισαγγελέας Οικονόμου υιοθέτησε πλήρως και άλλον σαθρό υπερασπιστικό ισχυρισμό των νεοναζιστών. Οτι δήθεν έπαψαν να είναι εθνικοσοσιαλιστές μετά το δεύτερο συνέδριο το 1992. Μ’ αυτούς τους ισχυρισμούς της θα ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμά μας.


Γεράσιμος Λιόντος

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

πηγή: eksegersi.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια