Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ - Χειροπέδες σε δύο άτομα για ληστεία σε κέντρο διασκέδασης


Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντας και χώρων περιμετρικά του Α.Π.Θ., για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:
 

· (2) άτομα για περίπτωση ληστείας. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 43 και 39 ετών, οι οποίοι, ξημερώματα της 05-01-2020, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την απειλή όπλου (ρέπλικα) αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Άμεσα κινήθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και στο πλαίσιο αναζητήσεων τους εντόπισαν διαδοχικά στις περιοχές κέντρου πόλης και Πολίχνης, οπότε και συνελήφθησαν.
 

 (12) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
 

 (2) άτομα για κλοπή.

 (6) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 25χρονο άντρα, καθώς διατάσσεται η σύλληψή του και η εκτέλεση απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ως προς το υπόλοιπο επιβληθείσας ποινής για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 
 (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (820) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (24) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 
(1) άτομο για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος α πογευματινές ώρες χθες (05-01-2020), εντοπίστηκε να κινείται στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης με όχημα εμφανώς έμφορτο, που έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Διαπιστώθηκε η μεταφορά δεκαπέντε (15) ατόμων που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Καλαμαριάς, τη στιγμή που άλλαζε τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος. Κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια